הציפורים מצייצות בגן הציפורים- מרחיבים את שיתוף התושבים בתהליך חידוש הגן

הציפורים מצייצות בגן הציפורים

ממשיך ומתרחב תהליך חידוש הגן בשיתוף הציבור

השבוע נפתח קורס מבוא ליערות מאכל עבור פעילים ובשבועות הקרובים תערוך המועצה מפגש היכרות והפעלה לתושבי השכונה

תהליך חידוש גן הציפורים בשיתוף ציבור תושבי השכונה הולך ומתקדם. לאחר גיבוש תכנית חידוש הגן רחב הידיים הוחלט יחד עם התושבים על הקצאת שטח להקמת יער מאכל במקום. במסגרת זו קדמה המועצה בשיתוף מלא וביוזמה משותפת  עם התושבים הפעילים קורס מבוא ליערות מאכל .

השבוע נפתח הקורס והוא כולל 25 תושבים פעילים ממגוון רקעים וגילאים שהמשותף להם הוא המחויבות והרצון לשמור ולטפח את המרחב הציבורי. מטרת הקורס הינה להכשיר ולגבש קבוצת פעילים לחיזוק העבודה הקהילתית והסביבתית במרחב הציבורי וללוות הקמתו של יער מאכל בגן הציפורים.

הקורס מתקיים בהנחייתם של פעילים מקומיים בהם- מעוז לואנץ, יסמין יותם, ומדריכים נוספים. במסגרת שיתוף הפעולה הקורס מתקיים בחלל המיוחד של בית הראשונים.

בנוסף, הוקצה שטח בגן הציפורים לגינה קהילתית אשר תופעל על ידי התושבים בהנחיית טליה מינסטר, רכזת הגינות הקהילתיות מטעם המועצה ובמימון משרד החקלאות ופיתוח הכפר במסגרת תמיכות לאתרי חקלאות עירונית המשמים פעילות קהילתית.

עוד מתכננת המועצה מפגש היכרות ראשון בגינה , ב-22.3.18, אליו מוזמנים תושבי השכונות הסמוכות לגן. המפגש יכלול שעת סיפור, הכנת פיתות על הסאג' ואפשרות להרחיב את מעגלי ההיכרות בין תושבי השכונה באמצעות הגן המשותף והאהבה לטבע ולגינון.

ראש המועצה, עו"ד, ד"ר אלדד בר כוכבא ציין: "תהליך חידוש הגן יחד עם התושבים הפעילים נמשך לאורך השנה האחרונה וכעת נושא פרי. גן הציפורים יהפוך לעוגן קהילתי עבור מערב המושבה,  השטח הגדול עליו פרוס הגן ינוצל לצרכי פנאי וקהילה ולצד גינת שעשועים ביופילית העשויה ומתכתבת עם הטבע וסביבת הגן. הגן  יציע מרחבים ירוקים, גינת כלבים, מתקני ספורט, יער מאכל, גינה קהילתית ועוד. התחדשות מערב הישוב והאזורים הוותיקים בפרדס חנה כרכור הוא יעד מרכזי עבורי ואנו משקיעים בכך משאבים רבים ומחשבה רבה.  אני מברך על שיתוף הפעולה עם התושבים ועל ההירתמות של רבים מהם למטרה המשותפת לכולנו- ישוב שנעים לחיות בו ואשר מציע קהילה תומכת ואיכות חיים גבוהה. "

מנהל מחלקת איכות סביבה, פיקוח ואכיפה, אייל שני, שנשא דברי ברכה בפתיחת הקורס מסר : אנחנו שמחים על פתיחתו של קורס מבוא ליערות מאכל שמתקיים הודות ליוזמה ולהתגייסות של פעילים רבים בישוב. השבוע נתחיל עם מפגש ראשון לפעילות הקהילתית בגן שתאפשר הרחבת והעמקת המעגלים החברתיים בין תושבי השכונה וכמובן פעילות מהנה להורים ולילדים קרוב לבית. אנחנו מזמינים את תושבי השכונות הסמוכות לגן להגיע ולהתעדכן בפעילויות הנוספות שצפויות להיערך בגן.

שני ביקש להוסיף: "תודות לאירית אורן מבית הראשונים על אירוח הקורס בחלל המיוחד של בית הראשונים, לשגב בן שלום, מנהל מדור עבודה קהילתית, טליה מינסטר רכזת הגינות הקהילתיות ושירה ליאון זכות, רכזת הקיימות, אשר מובילים את התהליך יחד עם הפעילים. "

עוד בישר שני: "היות והביקוש גדול, קורס נוסף ייפתח לאחר חופשת הפסח, פרטים יימסרו לתושבים בקרוב."

20180311_201332

20180311_201309