פרדס חנה כרכור מציינת את יום השואה והגבורה

פרדס חנה כרכור התייחדה ביום רביעי האחרון, עם  זכר ששת המיליונים

את הטקס היישובי לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה העבירו כמידי שנה תלמידי התיכון החקלאי שחזרו מביקור המשלחת בפולין

פרדס חנה כרכור התייחדה השבוע עם זכר ששת המיליונים וציינה את יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשע"ח. את הטקס הובילו תלמידים משכבת כיתות י"ב אשר שבו לאחרונה מהמסע בפולין, יחד עם חבריהם לשכבה. עוד הופיעו להקת הדודאים והשתתף החזן יעקב רוזנבוים.

הטקס נבנה על בסיס חוויותיהם ורשמיהם מהמסע לפולין, ומקטעי קריאה, שירה ומחול ששיקפו את תחושותיהם ומחשבותיהם במסע ובעקבותיו.

האולם במתנ"ס היה מלא ובקהל ישבו -הורי התלמידים המופיעים, תושבים שהגיעו לכבד את יום השואה בהשתתפותם בטקס היישובי. הטקס נערך במעמד ניצולי שואה ובני משפחותיהם, ראש המועצה, עו"ד, ד"ר, אלדד בר כוכבא, חברי מועצה, גזבר ומזכיר המועצה, רן גלר והנהלת הרשות, מנהל התיכון החקלאי "ברנקו וייס", ד"ר משה הרשקוביץ ובכירים ברשות המקומית.

התלמידים הציגו יצירותיהם וקטעי משחק, שירה וקריינות פרי עטם  המבוססים על "יומן המסע" מהביקור. ביצירות שהעלו וביצעו בכישרון תוך הפגנת יכולות גבוהות העניקו התלמידים נקודת מבט אישית כואבת ועוצמתית לחוויות אליהן נחשפו במסעם. חוויות הנוגעות ומתעדות חלקים מזוועות השואה ואשר משמרות את הזיכרון שלנו כעם וכחברה .

לצד קטעי החזנות המרגשים של החזן יעקב רוזנבוים, הקריא מנהל התיכון החקלאי, ד"ר משה הרשקוביץ את חזון העצמות היבשות. מר יחיאל הדליק את הלפיד עם אחד מצעירי התיכון החקלאי. בארגון, הפקת ותיאום הטקס לקחו חלק – יו"ר ועדת אירועים, חברת המועצה, רינה רונן, מנהל בית הספר החקלאי , ד"ר משה הרשקוביץ, הצוות החינוכי של שכבת י"ב, וענת אלקבץ מנהלת התרבות במתנ"ס.

ראש המועצה, עו"ד, ד"ר, אלדד בר כוכבא, נשא דברים והתייחס לנושא שימור הזיכרון באמצעות בני הדור הצעיר. "הטקס נערך בכל שנה על ידי תלמידי שכבת י"ב אשר שבו מהמסע המשמעותי והקשה לפולין. מסע בו נחשפו לממדי האכזריות הבלתי נתפסים, אובדן האנושיות וצלם האדם, פנים אל פנים. מפגש כזה מותיר חותם, נצרב, מעצב ומעניק הסתכלות בוגרת ועמוקה על המדינה שלנו, על הבית שלנו בשבעה עשורי קיומו והתפתחותו. שרשרת הזיכרון המתקיימת ונשזרת דווקא דרך הדור הצעיר מבטאת מסר חשוב עבורנו ועבורכם הצעירים שלנו- אתם הפנים של המדינה בעשורים הבאים, אתם תקבעו את יעדיה ואופייה של המדינה ואנחנו סומכים עליכם כי תעשו זאת באופן הטוב ביותר. אתם נושאים את זיכרון הכאב כאבוקה, כאב וחורבן אשר מתוכם צמחה מדינת ישראל, אתם הגאווה שלנו והתקווה שלנו, להמשיך ולשמור על חוסנה ועל שגשוגה עוד שנים רבות, עבורכם ועבור הדורות הבאים.  "

הערב הסתיים בשירת "התקווה", התלמידים יחד עם הוריהם , ניצולי השואה ובני משפחותיהם- הדור ששרד, יחד עם הדור שבנה והדור הצעיר שהמשך בניית ופיתוח הארץ בידיו שרו יחד ובסמליות רבה את ההמנון הלאומי. המילים "להיות עם חופשי בארצנו" הופכות בערב כזה לעוצמתיות מתמיד ומשמעותיות מתמיד.

IMG-20180411-WA0017

IMG-20180411-WA0027