שתהא שנת תשע"ט שנת נתינה והתנדבות

מועצת פרדס חנה כרכור ועמותת "פוש" ממשיכים לפעילות משותפת זו השנה השישית ומבקשים להרחיב את מספר המתנדבים לסיוע ולתגבור תלמידים בבתי הספר

מועצת פרדס חנה כרכור ועמותת "פוש" ממשיכים בשיתוף הפעולה לתגבור תלמידים בבתי הספר. בימים אלו הגופים מבקשים להרחיב את הפעילות ולגייס מתנדבים נוספים לפעילות.

במסגרת הפעילות מתנדבים בני הישוב והאזור מעבירים שיעורי תגבור לתלמידים בבתי הספר . כל מתנדב חונך תלמיד בשעות הלימודים בבית הספר ומסייע לו במקצוע בו הוא מתקשה, כאשר מרבית הסיוע ניתן במקצועות-אנגלית, מתמטיקה, הבנת הנקרא ולשון, מקצועות אחרים מתוגברים על פי הצורך.

כיום הפרויקט פעיל בישוב בכל בתי הספר היסודיים והמסגרות הלא פורמאליות. בסיס התכנית כולל ליווי וסיוע פרטני במהלך שעה וחצי שבועיות.

הפרויקט מקודם על יחידת ההתנדבות באגף לשירותי רווחה וקהילה  וזוהי השנה השישית לפעילותו בישוב. רכזת הפרויקט בפרדס חנה כרכור היא ציפי דגן אשר מבצעת את התפקיד בהתנדבות. קידום הפרויקט מתבצע  במועצה המקומית על ידי שרון שמאי מנהלת מחלקת בתי ספר באגף החינוך, ענת פרסמן, מנהלת מדור גמלאים באגף לשירותי רווחה וקהילה ולימור אקהויז רכזת יחידת התנדבות באגף לשירותי רווחה וקהילה ברשות המקומית.

השיעורים מתקיימים בביה"ס, בשעות הלימודים , כאשר ביה"ס מחליט מי יקבל עזרה, באיזה שעות, באיזה היקף ובאילו תכנים. הלימוד מתקיים  הן 'אחד על אחד' והן בקבוצות קטנות.

המתנדבים עוברים הכשרה קצרה ייעודית של עמותת פוש וכן ליווי מקצועי שוטף על ידי רכזת העמותה וצוות בית הספר.

לימור אקהויז, מנהלת יחידת ההתנדבות באגף לשירותי רווחה וקהילה: " אנו  קוראים לתושבים  להתחיל את השנה החדשה בהחלטה לתרום לאחר ולקהילה. להגיע להתגייס ולתרום לפרויקט זה ולאחרים. "העשייה למען האחר מקנה תחושת שייכות ומשמעות ומאפשרת צמיחה עצמית לצד פיתוח והעצמה של הקהילה" מוסרת מנהלת היחידה לימור אקהויז.

פרטים מלאים ניתן לקבל בדף הפייסבוק ובאתר המועצה:

www.pardes-hanna-karkur.muni.il