פרויקט שיקום שכונות בדרך למרחב בפרדס חנה כרכור יוצא לדרך

פרויקט שיקום שכונות בדרך למרחב יוצא לדרך

בשבועות הקרובים תערוך המועצה כנס תושבים לדיירי הרחוב להצגת התכנית

ביום א' השבוע, 13.5.18,  נערכה במועצת פרדס חנה כרכור פגישה לגיבוש מתווה אחרון לפרויקט שיקום שכונות בדרך למרחב. בישיבה השתתפו נציגי המועצה- ראש המועצה, מהנדס המועצה, אדריכל אריה רפפורט, מנהל היחידה לעבודה קהילתית, שגב בן שלום, מנהל התחדשות עירונית, סמיר באבילו, עובדת סוציאלית ביחידה לעבודה קהילתית- לילך בן שושן, מנהלת מחוז חיפה, תחום מרקם וותיקים במשרד הבינוי והשיכון, נטליה לינדר וסגניתה, דבי. מנכ"ל האגודה לתרבות הדיור, ראובן צדוק ומנהל מחוז הצפון , שלומי אור, אדריכלית האגודה, לירון בן ארצי ומהנדס האגודה, תומר לוי.

הפגישה התמקדה בסיכום וגיבוש המתווה הסופי ולוחות זמנים לפרויקט שיקום שכונות במערב המושבה בו יושקעו כ-5.760 מיליון ש"ח. השיפוץ המתוכנן יכלול חידוש מבנים  בדרך למרחב (144 יחידות דיור) בהם בלוקים- 531,533, 534, 535, 536, 537.

במסגרת הפגישה הציג ראש המועצה את תכנית הרשות לאזור זה ולמבנים אלו לטווח הקצר והארוך.

בפגישה הוחלט על קיום כנס תושבים לדיירי הרחוב להצגת התכנית והמודלים האפשריים לשיפוץ (לבחירתם). כבר כעת הצליחו מנהל היחידה לעבודה קהילתית ומנהל התחדשות עירונית להביא להקמתם של 2 ועדי בתים מתוך השישה להם מיועד הפרויקט וכן לגייס כ-30 נציגים מבין דיירי הרחוב שיהוו ערוץ קשר ישיר מול התושבים . הכנס צפוי להיערך בשבועות הקרובים ולאחריו היעד ליציאה לדרך לביצוע הינו עוד כחודש וחצי. העבודות צפויות להימשך כחצי שנה.

העבודות תכלולנה: איטום גגות ביריעות ביטומניות, החלפת רשת צנרת המים עד לשעוני הדירות, החלפת מערכת הביוב המשותפת, שיפוץ חדרי המדרגות והחלפת התאורה, צביעה חיצונית של הבניינים, תיקוני המעקות, פיתוח שטח וכניסות וחזית הבניינים.

השיפוץ  ימומן על ידי משרד השיכון, האגף לשיקום שכונות ויבוצע על ידי האגודה לתרבות הדיור שתוציא מכרזי ביצוע . בפגישה הציגה אדריכלית האגודה לתרבות הדיור מודל של המבנים לפני ואחרי השיפוץ. עוד הוצגה תכנית פעילות היחידה לעבודה קהילתית והיחידה להתחדשות עירונית במועצה.

מן המועצה נמסר: "  אנחנו מתמקדים כעת בחידוש מערב המושבה ובכך לשיפור איכות חייהם של תושבים רבים. עבור פרויקט רחב היקף זה נערכה עבודה מקדימה של הרשות שכללה מיפוי תושבים באמצעות היחידה לעבודה קהילתית והיחידה להתחדשות עירונית. חלק מרכזי מהיכולת לממש את היעדים הוא הסכמת התושבים וגיוסם למטרה המשותפת. במסגרת תהליכים ארוכי טווח אנו מקדמים מימוש תקציב נוסף בן 100 אלף ₪ לפרויקטים חברתיים באזור זה. גם כאן היחידה לעבודה קהילתית של האגף לשירותי רווחה וקהילה תוביל את הפרויקט יחד עם התושבים למיפוי הצרכים והגדרת אופי הפעילויות החברתיות אותן נקדם באזור זה. "

עוד הוסיפו מהמועצה: " אנחנו מבקשים להודות לשותפינו המסורים לתהליך, למשרד השיכון, לאגף שיקום שכונות, לאגודה לתרבות הדיור, כולם יחד נרתמו כדי להביא למימוש הפרויקט כבר בחודשים הקרובים."

IMG-20180514-WA0000