סדרת הרצאות קיימות על הבר חוזרת

הגיע הזמן לצאת מהקופסא ולהסתכל על העולם מנקודת מבט חדשה ויצירתית "קיימות על הבר" חוזר גם הקיץ

סדרת הרצאות קיימות על הבר חוזרת

הגיע הזמן לצאת מהקופסא ולהסתכל על העולם מנקודת מבט חדשה ויצירתית

"קיימות על הבר" חוזר גם הקיץ

ואנו שמחים להזמין אתכם לסדרת הרצאות ירוקות בחצר השוק פרדס חנה ובבר החסידה בחודש הכי חם בשנה !

מיטב המרצים בתחום מגיעים להעשיר לכם את חיי הלילה ולספק לכם הזדמנות לשלב מחשבות על קיימות על כוס בירה קרה ומרעננת  או שתייה קלה

אז מה על הפרק השנה?

• מה זה עושה בצלחת שלי –על מזון מקומי והשפעות חברתיות  -  ד"ר אורי מאיר צ'יזיק. 8.8 בחצר השוק הישן בשעה 20:00. ההרצאה בהרשמה מראש. 04-9889629
  • לדבר אל הפילים– על  ציידים-לקטים ואיך זה קשור אלינו - ד"ר דניאל נוה. 22.8 בפאב החסידה בשעה 20:00. על בסיס מקום פנוי.
  • תיירות ירוקה וקיימות– לצאת לחופשה ולתת משהו בחזרה- מיכל וימר-לוריא . 27.8 בחצר השוק הישן בשעה 20:00. ההרצאה בהרשמה מראש.04-9889629

שריינו את התאריכים, עדכנו את החברים והזמינו מקומות, הולך להיות מרתק!

פרטים  אודות המרצים:

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק הוא חוקר ההיסטוריה והפוליטיקה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ. ד"ר מאיר-צ'יזיק יועץ לבריאות בקהילות שונות, מומחה לליקוט צמחי-בר למאכל, כותב הספרים:  "המדריך לליקוט צמחי-בר למאכל", "דברים שאוכלים מכאן" ו"מזון ואיזון: התזונה מהלכה למעשה עלפי תורת היסודות, המזגים והמרות". הוא מחייה מסורות אוכל מקומיות במחקר, בכיתה, בשטח ובמטבח. מייסד ומקים "המרכז להנהגת הבריאות", בקיבוץ נווה איתן.

ד"ר מאיר-צ'יזיק מעביר הרצאות בנושאים השונים, בהם עוסקים מחקריו. אוכל לא משפיע רק על השדה שהוא גדל בו ועל הגוף שלנו, אוכל משפיע גם על הקהילה, על התרבות ועל הכלכלה. אוכל משפיע על כל רבדי החיים האנושיים ויכול להביא לשינוי בכול – החל בקהילה, דרך הסביבה ועד הבריאות. בכך עוסקות הרצאותיו.

ד"ר דניאל נוה, המלמד בחוג לאנתרופולוגיה באוניברסיטת בר-אילן ובבית הספר ללימודי הסביבה באוניברסיטת ת"א, חי שנה בקרב שבט הניאקה בדרום-הודו. מחקריו מתמקדים בשני נושאים עיקריים: 1. האופן בו אנשים בחברות לקטים-ציידים תופסים את העולם ובבחינת השוני בין צורת תפיסה זו לדרכי התפיסה השכיחות בחברות חקלאיות ובחברות תעשייתית;  2. ילדות וחינוך בחברות לקטים-ציידים. במקביל למחקר אקדמאי, הוא מקדיש חלק משמעותי מזמנו להתנסות והוראה של מסורות שונות של מדיטציה. לדניאל תואר שלישי באנתרופולוגיה, תואר שני בארכיאולוגיה פרהיסטורית ותארים נוספים בהיסטוריה

מיכל וימר-לוריא  - בוגרת תואר שני במדעי הסביבה עם התמחות בתיירות אקולוגית ובניהול מבקרים של אזורי טבע מוגנים, אוניברסיטת Wageningen, הולנד. מייסדת ומנהלת עמותת תיירות אקולוגית ובת קיימא ישראל. עוסקת בשאלות מהי תיירות "ירוקה"? ומה ההבדל בינה לבין התיירות ה "מסיבית"? מה היקף התופעה והאם זו מגמה עולמית? היכן ניתן למצוא תיירות ירוקה בארץ ובעולם? מה היתרון שבתיירות זו וכיצד מרוויח ממנה המטייל? כיצד יוצאים לחופשה ירוקה? טיפים למטיילים.

פרויקט "קיימות על הבר" חוזר גם הקיץ לרענן לכם את החודש הכי חם בשנה!

הרצאות מרתקות של מיטב המרצים בבילוי לילי על כוס בירה בחצר השוק ובבר החסידה. שריינו מקומות!

הגיע הזמן לצאת מהקופסא ולהסתכל על העולם מנקודת מבט חדשה ויצירתית. "קיימות על הבר" חוזר גם הקיץ והוא כולל סדרת הרצאות ירוקות בחצר השוק פרדס חנה ובבר החסידה בחודש הכי חם בשנה. מיטב המרצים בתחום מגיעים להעשיר לנו את חיי הלילה ולספק הזדמנות לשלב מחשבות על קיימות על כוס בירה קרה ומרעננת  או שתייה קלה.

במסגרת היוזמה-חצר השוק פרדס חנה יארחו השבוע, 8.8. את ד"ר אורי מאיר צ'יזיק מהמרצים המובילים בתחום בהרצאה "מה זה עושה בצלחת שלי". ב-22.8 יתארח בבר החסידה בכרכור ד"ר דניאל נוה עם ההרצאה-"לדבר אל הפילים" העוסקת בציידים לקטים והקשר של אלו לחיינו העכשוויים. את הסדרה תחתום מיכל וימר לוריא בהרצאה בנושא "תיירות ירוקה וקיימות" כיצד לתת לחופשה ולתת משהו בחזרה. ההרצאה תתארח אף היא ב-27.8 בחצר השוק  בשעה 20:00.

"קיימות על הבר" הינה יוזמה אותה החלה בשנים קודמות מחלקת איכות הסביבה במועצה במטרה להעלות את המודעות לערכי איכות סביבה וקיימות להבין את הקשר בין סביבה לאיכות חיים, בריאות, כלכלה ורווחה  ולדרך בה אנחנו יכולים לשמור על סביבה ירוקה בחיי היום יום. ההרצאות מתקיימות כאמור במקומות בילוי בשעות הלילה ומספקות בכך אפשרות לבילוי לילי הכולל תוכן והעשרה השונה ממרבית הבילויים השגרתיים תוך תמיכה בכלכלה המקומית.

הפעילות השנה מתקיימת בשיתוף חצר השוק פרדס חנה ובר החסידה בכרכור אשר מארחים את ההרצאות. להרצאות בחצר השוק פרדס חנה יש להזמין מקומות מראש.04-9889629

אייל שני מנהל האגף המוניציפאלי במועצת פרדס חנה כרכור מציין:" הבאנו השנה עבורכם את המרצים והחוקרים המובילים והמבוקשים בתחום קיימות וסביבה ירוקה כאשר הכניסה להרצאות הינה ללא עלות כספית. ההרצאות נוגעות לנושאים הקשורים לשגרת החיים של כולנו, מזון, תיירות, קיימות וחברה והן משלבות בין תכנים תאורטיים לפרקטיקות יומיומיות. הפעילות מתקיימת הודות לשיתוף הפעולה הנהדר עם  חצר השוק פרדס חנה ובר החסידה אשר גם מארחים את הפעילות ומשלימים את חווית הבילוי עבור המשתתפים. כולם מוזמנים לשריין את התאריכים ולהתעדכן  בפרטים המלאים בדף הפייסבוק של הרשות ובאתר המועצה"

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק הוא חוקר ההיסטוריה והפוליטיקה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ. ד"ר מאיר-צ'יזיק מעביר הרצאות בנושאים השונים, בהם עוסקים מחקריו ומתמקד בנושא השפעת האוכל על קהילה תרבות כלכלה ובריאות.

ד"ר דניאל נוה, המלמד בחוג לאנתרופולוגיה באוניברסיטת בר-אילן ובבית הספר ללימודי הסביבה באוניברסיטת ת"א, חי שנה בקרב שבט הניאקה בדרום-הודו. מחקריו מתמקדים בשני נושאים עיקריים: הראשון- האופן בו אנשים בחברות לקטים-ציידים תופסים את העולם ובבחינת השוני בין צורת תפיסה זו לדרכי התפיסה השכיחות בחברות חקלאיות ובחברות תעשייתית וכן בנושא ילדות וחינוך בחברות לקטים-ציידים.

מיכל וימר-לוריא  - בוגרת תואר שני במדעי הסביבה עם התמחות בתיירות אקולוגית ובניהול מבקרים של אזורי טבע מוגנים, אוניברסיטת Wageningen, הולנד. מייסדת ומנהלת עמותת תיירות אקולוגית ובת קיימא ישראל. עוסקת בשאלות מהי תיירות "ירוקה"? ומה ההבדל בינה לבין התיירות ה "מסיבית"? כולל טיפים למטיילים כדי להפוך את חופשתם לירוקה.

קיימות על הבר.pdf