פרדס חנה כרכור פותחת בהצלחה את שנת הלימודים תשעט

כ-10,000 תלמידים וילדי גן בפרדס חנה כרכור פתחו אתמול , יום א', את שנת הלימודים תשע"ט

מתוכם, כ-800 תלמידי כיתות א' נרגשים מלווים בהוריהם ליומם הראשון בבית הספר

השנה חונכת המועצה 7 מרחבי למידה חדשניים ב-7 מבתי הספר בישוב

שנת הלימודים תשע"ט נפתחה כסדרה אתמול, יום א', 2.9.18, בפרדס חנה כרכור. כ, 10,000 תלמידי הישוב בבתי הספר והגנים החלו את שנת הלימודים בבתי הספר ובגני הילדים, זהו גידול של 5% במספר התלמידים ממספר התלמידים אשתקד התואם את מגמת הגידול הנמשכת במספר התלמידים בישוב ובהיקפיה הצומחים של מערכת החינוך המקומית.

כ-300 תלמידים החלו את שנתם האחרונה במערכת החינוך כתלמידי כיתה י"ב. חלקם הגדול בתיכון החקלאי "ברנקו וייס". עם זאת,גם התיכונים הנוספים- הדמוקרטי "שבילים" ע"ש מנחם בגין והאנתרופוסופי "רימון" צומחים ומתרחבים ומספר התלמידים בהם הולך וגדל משנה לשנה .בתיכון שבילים ילמדו 280 תלמידים, גידול של כ- 20% בשנה. בתיכון רימון ילמדו 145 תלמידים, גידול של כ – 30% בשנה.

השנה במערכת החינוך בישוב כ-800 תלמידי כיתות א' . הילדים הרכים אשר רק אתמול היו בגן הילדים, הגיעו מלווים בהוריהם לטקסי קבלת כיתות א' המרגשים הנערכים בבתי הספר בישוב.

כלל הילדים והתלמידים התקבלו בחום ובהתרגשות על ידי הצוותים החינוכיים, ההנהלה ומועצות התלמידים לאחר חודשיים של חופשת הקיץ הארוכה .  גזבר ומזכיר המועצה , רן גלר, יחד עם מנהלת האגף החינוך, אילנה זגול, סיירו בין מוסדות החינוך טרם פתיחת השנה  לעקוב על ההכנות האחרונות לקראת פתיחת השערים לתלמידי המושב

אגפי ומחלקות המועצה יחד עם הצוותים המקצועיים, צוותי החינוך והמנהלות והמנהלים נערכו בחודשים האחרונים לקליטתם המיטבית של תלמידי הישוב. בחלק ממוסדות החינוך חודש הציוד, חודשו מעברי החצייה, בוצעו בדיקות תקן בטיחותיות ובתי הספר  וכן, הוצבו מבנים יבילים ב-4 בתי ספר אשר ישמשו ככיתות לימוד עד לקבלת ההרשאה לבינוי קבע ממשרד החינוך. כמו כן, מתוך 73 גני הילדים במושבה התחדשנו בשני מבנים חדשים לגני ילדים בשכונת האקליפטוס בישוב.

שנת תשע"ט נפתחת עם שבעה מרחבי לימוד חדשניים בשבעה בתי ספר בישוב. מרחבי הלמידה מעודדים למידה יצירתית מחוץ לקופסה, דרכי הוראה אחרות ופיתוח תכניות לימודים מותאמות .המרחבים צבעוניים ומזמינים, קירות המרחב שקופים כחלק מתפיסה פדגוגית חדשנית ופורצת דרך . מרחבי הלמידה הוקמו במסגרת השתתפות הרשות בפרויקט ארצי של משרד החינוך .

במסגרת ההיערכות המקיפה מנהלת אגף החינוך, אילנה זגול, נפגשה בשבועות האחרונים באופן פרטני עם מנהלות ומנהלי בתי הספר בישוב להצבת יעדים וסקירת תכנית העבודה לשנת תשע"ט.

בהיבט הפדגוגי-גם השנה המשיך אגף החינוך בהרחבת  התכניות החינוכיות אשר יתווספו לתכניות הפעילות הקיימות- תכנית רובוטיקה ותעשידע כמו כן תיפתח כיתת שוחרים בבית הספר החקלאי "ברנקו וייס" בשיתוף חיל האוויר. בין היוזמות החינוכיות היישוביות הבולטות אשר האגף ימשיך בהפעלתן גם בשנה זו- " תכנית טבע עירוני, בשביל פרדס חנה כרכור", "מנהיגות צעירה", "מצוינות במדעים עם מכון ויצמן" ועוד.

מנהלת אגף החינוך במועצה, אילנה זגול, מסרה : " שנת הלימודים תשע"ט נפתחה בהצלחה והילדים החלו את שגרת הלימודים באופן המיטבי. אנחנו מתרגשים יחד עם הילדים, ההורים וצוותי החינוך לקראת שנת הלימודים החדשה. בכל שנה אנו פועלים בהתאם לחזון החינוכי היישובי המעודד הישגיות ומצוינות ומדגיש את החינוך  לערכים, למעורבות קהילתית ולביטוי אישי ליכולות של כל ילד וילדה. נמשיך להעניק לתלמידים את הכלים הטובים להתפתחותם במציאות משתנה.  אני מאחלת לכל תלמידי היישוב שנת לימודים מעשירה, יצירתית, מאתגרת, אך בעיקר רציפה ובטוחה".

IMG-2018090שרת 2-WA0035

IMG-20180902כרכור-WA0034