מתחדשים בפרדס

רכזת חיילים משוחררים חדשה במרכז לצעירים "הפרדס" בפרדס חנה כרכור מציעה ייעוץ והכוונה לחיילים משוחררים ללא תשלום

המרכז לצעירים "הפרדס " בפרדס חנה כרכור מתחדש ומאייש את תפקיד רכזת חיילים משוחררים. נכנסה לתפקיד בחודש האחרון, איילת צור, המגיעה מרקע משאבי האנוש ואשר מציעה במסגרת תפקידה במרכז ייעוץ והכוונה לחיילים משוחררים. השירות במרכז ניתן כחלק משיתוף פעולה של המועצה עם האגף והקרן להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון.

הסיוע לחיילים משוחררים נועד לספק מענה לצעירים בצומת המשמעותי בחייהם. לאחר שסיימו את שירותם הצבאי (ואת הספירה לאחור לקראת השחרור המרגש) ועם הכניסה לאזרחות כבוגרים עומדים הצעירים בפני עומס רגשי רב. היציאה מהמסגרת מזמנת עמה שאלות רבות, לחץ ושאלות גדולות הקשורות להחלטות שיגבשו את עתידם.

רכזת החיילים המשוחררים החדשה, איילת צור מספרת מניסיונה בשטח: " מאז כניסתי לתפקיד אני לא מפסיקה לפגוש חיילים משוחררים, בוגרי שירות לאומי ואזרחי. כולם סופרים לאחור לרגע השחרור המיוחל. אך לצד ההתרגשות יש גם פחדים, חששות ושאלות- מה אעשה כשאהיה גדול?"

" אני פה כדי לתת מקום לתחושות, לשתף את המשוחרר/ת בכך שהוא/היא לא לבד - הרוב המוחלט חש בלבול ומחפש כיוון. השפע והעובדה שיש אין ספור נתיבים לצעוד בהם, בעיקר בתחומי הלימודים והתעסוקה, יוצר עומס רגשי ונפשי ופוגע בקבלת ההחלטות. " חולקת צור.

צור מבקשת להדגיש : "חיילים משוחררים (חיילים וחיילות כמובן) לא תמיד מודעים לסל הזכויות וההטבות אתו יצאו לאזרחות. אני פועלת כרכזת מטעם האגף  והקרן להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון, כדי לספר לכם הכול - מהמענק ועד לפיקדון, בסכומים של עד עשרות אלפי שקלים (!!) שמחכים למימוש בהתאם למטרות המוגדרות בחוק; הטבות בייעוץ לימודים/קריירה; קורסים מקצועיים, לימודי תעודה ותואר; על זכויות וחובות בעולם האזרחות. אני פה לייעץ ולסייע כדי להעניק לצעירים בתחנת הזמן הזו את נקודת הפתיחה הטובה ביותר שניתן, וכל זאת כיעוץ ללא תשלום. תתקשרו, בואו, אנחנו פה בשבילכם"

השירות מיועד לחיילים משוחררים, בוגרי שירות לאומי ואזרחי, 5 שנים משחרור סדיר.

מרכז הצעירים "הפרדס" במסגרתו פועל השירות מציע מגוון פעילויות לצעירים בגילאי 18-35 בצמתים שונים בחיים, לימודים - מקצוע, תעודה, תואר, עבודה - מועדפת, זמנית, קבועה. קורסים במחירים מסובסדים: אימון אישי, קורס לשיפור אנגלית, כלים פרקטיים לכתיבת קו"ח וטיפים להתנהלות בראיונות עבודה, בנוסף מפגשים להורים צעירים יחד עם הקטנטנים עוד .

טלפון לפגישות עם איילת (ללא תשלום) 077-5524074