מציינים בפרדס חנה כרכור את היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים ומטמיעים במערכת החינוך תכנית חדשה בנושא

ביום ראשון 25.11.18 צוין בעולם ובישראל היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים

השנה בתיכון החקלאי "ברנקו וייס" תוטמע תכנית חינוכית לזיהוי דפוסים לא בריאים במערכות יחסים זוגיות בקרב מתבגרים

במסגרת זו הועלתה ביום חמישי האחרון בפני התלמידים ההצגה "אחותי" העוסקת במשפחה הנמצאת במעגל האלימות

ביום ראשון 25.11.18, צוין בעולם ובישראל היום הבינלאומי למאבק נגד אלימות כלפי נשים. יום זה נועד להעלאת מודעות, הגברת חקיקה ואכיפה של חוקים וענישה הולמת. העלאת המודעות נועדה בין השאר לסייע לנשים ולנערות לפנות במידת הצורך לקבלת עזרה ולממש את זכויותיהן להיות מוגנות ובטוחות ולחיות את חייהן בכבוד.

נושא זה מקבל השנה משנה חשיבות גם במערכת החינוך בפרדס חנה כרכור. השנה, חברו יחד יועצת לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי במועצה, לימוד אקהויז, רכזת תחום אלימות במשפחה במרכז לשלום המשפחה באגף לשירותי רווחה וקהילה, עו"ס מיכל נחמיאס, מנהלת האגף, תמי בר ששת ומנהל התיכון החקלאי, "ברנקו וייס" ד"ר משה הרשקוביץ להטמיע בבית הספר התיכון החקלאי  את התכנית הארצית של  משרדי הרווחה החינוך ושפ"י לקידום חברות וזוגיות מכבדת בקרב בני הנוער בתיכון החקלאי . התכנית תועבר לצוות החינוכי באמצעות רכזת תחום אלימות במשפחה במועצה, עו"ס מיכל נחמיאס.

התכנית החשובה, נועדה לסייע לבני הנוער לזהות נורות אדומות המעידות כי במערכת היחסים הזוגית קיימים דפוסים לא בריאים . אירוע הפתיחה התקיים ביום חמישי האחרון במרכז אמנויות הבמה בישוב, ובמסגרתו הועלתה בפני תלמידי שכבת ט' ושכבת י' בתיכון החקלאי ההצגה "אחותי" של תאטרון "הכרכרה". ההצגה מתארת את התמודדותה של משפחה הלכודה במעגל האלימות, את הקשיים הרגשיים והחברתיים המורכבים אשר מלווים אותם. את ההצגה כתב וביים, ארז משולם.

יועצת הרשות לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי ומנהלת יחידת ההתנדבות, לימור אקהויז מציינת:    " החינוך להתנהלות בינאישית מכבדת ולזוגיות ולחברות בריאה מתחיל בגיל צעיר, אז ניטעים היסודות לבסיס הקשרים החברתיים, הזוגיים והמשפחתיים. שיתוף הפעולה הנהדר עם רכזת תחום אלימות במשפחה, מיכל נחמיאס ומנהל התיכון החקלאי, "ברנקו וייס", ד"ר משה הרשקוביץ הביא לקידום הטמעת התכנית השנה ואני מברכת על כך. פעילות זו מצטרפת ליוזמות נוספות אותן אנו מקדמים למען קידום מעמד האישה לכל אורך השנה . "

עו"ס מיכל נחמיאס, הסבירה על התכנית וחשיבותה: " זהו נושא מורכב ועדין ולפיכך הוא מקודם באמצעות הצוות החינוכי. ניסיוננו המקצועי מעלה כי האלימות הזוגית בתקופת גיל ההתבגרות מתחילה כבר בשלב החיזור וההתאהבות, אלא שיש קושי לזהות נורות אזהרה מאחר והתנהגויות מסוימות יכולות להתפרש כמחניפות. התכנית הארצית "חברות וזוגיות מכבדת בגיל ההתבגרות" באה להתמודד עם הנושא  ולעזור לבני הנוער לזהות נורות אדומות המעידות כי במערכת יחסים זוגית קיימים דפוסים לא בריאים העלולים לחבל ולהשפיע לרעה על הרווחה הנפשית של כל אחד מבני הזוג. זיהוי נורות אדומות מאפשר לכל אחד מהם לבחון את טיב הקשר, לנסות לשפר אותו או לסיימו. איתור וזיהוי נורות אדומות  ימנע הסלמה בקשר  ובהמשך אף אלימות. אני מודה להנהלת התיכון החקלאי וללימור אקהויז יועצת הרשות בתחום על שיתוף הפעולה חינוכי-חברתי חשוב זה."

מנהל התיכון החקלאי, "ברנקו וייס", ד"ר משה הרשקוביץ, ציין: " על פי הנתונים שפורסמו לאחרונה ,רק בשנה האחרונה נרצחו למעלה מ-21 נשים, נתון המעיד על היקפה המדאיג של התופעה אשר חוצה מגזרים, גילאים ושכבות. אנחנו כאנשי חינוך מרגישים מחויבים להעניק לדור הצעיר את כל הכלים שניתן כדי שיבנו את חייהם וזהותם במגוון היבטים- רגשיים, חברתיים, זוגיים ומקצועיים באופן המיטבי. אני מאמין כי תכנית חשובה זו מהווה ממד וצעד נוסף במשימתנו המורכבת ובשליחותנו המקצועית. "

IMG-20181122-WA0011

IMG-20181122-WA0010