מועצת פרדס חנה כרכור הכריזה על השנה הקרובה כ"שנת היער העירוני"

תושבים רבים לקחו חלק באירוע פתיחת שנת היער שכלל נטיעת יער מאכל בגן הציפורים

מועצת פרדס חנה כרכור הכריזה על השנה הקרובה כ"שנת היער העירוני"

תושבים רבים לקחו חלק באירוע פתיחת שנת היער שכלל נטיעת יער מאכל בגן הציפורים

לדברי ראש המועצה, הגר פרי יגור, שנטעה עץ בבוסתן החדש: "נטיעת יער מאכל מחזירה את הירוק לעיניים ואת החיבור שלנו לאדמה ולערכי הקיימות, ובכוונתנו להמשיך ולנטוע יערות מאכל נוספים במרחבים ציבוריים בישוב . הקמת בוסתנים ויערות המאכל מתקיימת ומתאפשרת הודות לשותפות אתכם התושבים הפעילים- משלב היוזמה ועד לביצוע ולטיפוחו העתידי. "

מועצת פרדס חנה כרכור הכריזה על השנה הקרובה כשנת היער העירוני, שנה אשר מוקדשת לטיפוח ושמירה על הטבע העירוני, העלאת מודעות סביבתית לחשיבות היער העירוני  והגברת המעורבות הקהילתית בשמירה על הטבע בישוב.

בשנה זו תערוך המועצה שלל אירועים קהילתיים (כולל פעילות במערכת החינוך) המעניקים דגש לטבע עירוני ומרחיבים את העשייה הקהילתית בתחום.

פרדס חנה כרכור ממוקמת על שרידי יער אלוני השרון העתיק אשר מתועד מזה מאות שנים. בתחום שיפוט היישוב ניתן למצוא עצי אלון עתיקים. מגוון ועושר העצים הגדול במרחב הציבורי והפרטי משתלבים עם הזהות התרבותית המקומית.

את שנת היער פתחה המועצה באירוע רב משתתפים לנטיעת יער מאכל קהילתי בגן הציפורים במערב הישוב. מאות תושבים בהם ילדים רבים הגיעו לגן המתחדש ונטעו יחד יער מאכל אשר פירותיו מיועדים לשמש את תושבי השכונה. עוד כללה הפעילות שנערכה בצהרי יום שישי-הכנת פינות האכלה לציפורים, הכנת פיתות בטאבון, הטמנת פקעות בר ועוד. היער שניטע בגן הציפורים, הינו הרחבה של הגינה הקהילתית הפעילה,  השלישית במספר בישוב.

באירוע לקחה חלק ראש המועצה, הגר פרי יגור, אשר נטעה עץ גויאבה יחד עם ילדי הישוב. עוד נכחו באירוע, סגן ראש המועצה ויו"ר ועדת איכות הסביבה, עו"ד, אייל כגן אשר נטע עץ שסק, וחבר המועצה, חבר הוועדה לאיכות הסביבה ויו"ר הועדה למיגור האלימות, טל דנטס.

ראש המועצה, הגר פרי יגור, הודתה באירוע למחלקת איכות הסביבה ולעומד בראשה, אייל שני , לפעילים ולמתנדבים אשר שיתוף הפעולה הפורה אפשר את קיומו של האירוע המוצלח. עוד הודתה פרי יגור למשרד החקלאות, קק"ל , החברה להגנת הטבע על תמיכתם באירוע. ראש המועצה התייחסה בדבריה להיענות הגבוהה של התושבים ולהשתתפותם של ילדים ומשפחות רבות באירוע. "נכונותם של תושבים רבים להגיע ולהיות חלק פעיל במרחב הציבורי מחזקת ומדגישה את הצורך העמוק שלנו בקהילה לקיומם של אירועים אלו." מסרה.

לדברי ראש המועצה, פרי יגור: " שנת היער העירוני אותה פתחנו באירוע הנטיעות תרכז יוזמות ופעילויות המחברות בין הקהילה לטבע . בפעילויות נכלול את מערכת החינוך, בדגש על גני הילדים, ונייצר הזדמנויות חדשות ללמידה חווייתית, מחוץ לכותלי הגן, בטבע הסובב אותנו."

לדברי פרי יגור: "נטיעת יער מאכל מחזירה את הירוק לעיניים ואת החיבור שלנו לאדמה ולערכי הקיימות, ובכוונתנו להמשיך ולנטוע יערות מאכל נוספים במרחבים ציבוריים בישוב . הקמת בוסתנים ויערות המאכל מתקיימת ומתאפשרת הודות לשותפות אתכם התושבים הפעילים- משלב היוזמה ועד לביצוע ולטיפוחו העתידי. "

אירועי שנת היער העירוני מתקיימים בתמיכת משרד החקלאות קק"ל והחברה להגנת הטבע. את האירועים מובילה מחלקת איכות הסביבה ברשות המקומית. בחודש הקרוב תערוך המועצה אירועים נוספים ומוקד הפעילויות יהיה ט"ו בשבט.

עוד מתוכננים במסגרת שנת היער העירוני- הכשרת נאמני היער העירוני לשמירה ולטיפוח עצי הישוב, פרויקט "גני יער" -שיתוף פעולה בין אגף החינוך למחלקת איכות הסביבה הכולל הכשרת גננות לפעילויות בטבע, השתלמויות וסדנאות בגינות הקהילתיות, סקר עצים קהילתי, הפנינג טבע עירוני בפורים, ספארי לילה ועוד. אנו מזמינים את התושבים להתעדכן באירועים הרבים באמצעי התקשורת באתר המועצה ובדף הפייסבוק של הרשות.

20181214_145836

20181214_145736