מחדשים את רחוב גלעד במרכז המושבה

בימים אלו נמצאות עבודות הפיתוח ברחוב הגלעד בעיצומן. העבודות כוללות-שדרוג תשתיות המים והביוב, שיפור מערך הכבישים, סלילת מדרכות ושימור בית משפחת תבורי

מחדשים את רחוב גלעד במרכז המושבה

ראש המועצה, הגר פרי יגור: "מרכז המושבה מחייב מתיחת פנים משמעותית, בכוונתי לגבש תכנית אב מסודרת לחידוש לב המושבה אשר תישאר נאמנה ותשקף את אופייו ההיסטורי של האזור  וייחודו"

חידוש המרכז המסחרי הוותיק של פרדס חנה חוזר בימים אלו לחזית הבמה. לאחרונה מצויות עבודות הפיתוח ברחוב הגלעד בעיצומן. במסגרת העבודות נהרסו המבנים הישנים במתחם מפעל המשקאות 'תבורי' לשעבר, למעט בית משפחת תבורי המוגדר כמבנה לשימור. על שטח המפעל מוקם ומתהווה, מרכז פעילות עירוני הכולל מסחר, שירותים עירוניים, מסעדות ודירות מגורים.

שימור בית משפחת תבורי כולל תיק תיעוד מסודר וחוות דעת אדריכלית במטרה להוביל שחזור ושימור המבנה .

במסגרת עבודות הפיתוח הנרחבות משדרגת המועצה את תשתיות המים והביוב ומקימה מערך ניקוז חדש . המערך החדש ביוזמתו של מהנדס המועצה יבוצע בדגש על תכנון בר קיימא, בו חלק נרחב ממי הנגר מהגשמים מושהה ומושב בחלחול לקרקע.

בנוסף, תכנית הפיתוח מעניקה דגש משמעותי לשיפור מערך הכבישים והצמתים באזור. במסגרת העבודות מוקמים- מעגל תנועה חדש בצומת הרחובות הגלעד- השומר, מעגל תנועה בצומת הגלעד -הדקלים ועוד אחד בצומת הדרור- אורנים. כמו כן, יוסדר צומת המחבר בין קצהו המזרחי של רחוב הגלעד לבין  שדרות הנדיב. צומת זה יאפשר פניות ימניות בלבד.

העבודות מלוות בהקמת מדרכות לשמירה על בטיחותם של הולכי הרגל באזור. עוד במסגרת הסדרת המתחם, משטח הכורכר המשמש כחניה ארעית מול מבנה לשכת התעסוקה ייסלל כמגרש חניה מוסדר.

ראש המועצה, הגר פרי יגור: "מרכז המושבה מחייב מתיחת פנים משמעותית, לצד העבודות ברחוב גלעד אשר נמצאות בעיצומן, בכוונתי לגבש תכנית אב מסודרת לחידוש לב המושבה אשר תישאר נאמנה ותשקף את אופייו ההיסטורי של האזור  וייחודו. הוואדי הממוקם בלב הישוב ראוי שיהיה ריאה ירוקה ומוריקה, המציעה שטח ציבורי רחב ידיים פתוח ומטופח במרכז היישוב, לצד חצר השוק והמרכז המסחרי. כבר כעת אנו מקדמים פגישות עם רשויות וגופים ממשלתיים האמונים על נושא זה כדי לקדם את תכנית הוואדי על בסיס הרעיון התכנוני של 'מושבת גנים'. "

IMG-20190121-WA0054

IMG-20190121-WA0060