ראש מועצת פרדס חנה כרכור, הגר פרי יגור, נפגשה עם מועצת הנוער היישובית החדשה

בין הבשורות שעלו במפגש – קידום מבנים לתנועות הנוער והקמת בית עסק שיופעל  על ידי בני הנוער

הנוער במרכז

ראש המועצה, הגר פרי יגור, נפגשה עם מועצת הנוער היישובית החדשה

ראש המועצה, הגר פרי יגור נפגשה לאחרונה עם נציגי מועצת הנוער היישובית החדשה. למעלה מ-20 בני נוער השתתפו במפגש בהם- נציגים של תנועות הנוער- הצופים, הנוער העובד והלומד, בני עקיבא, עזרא, השומר הצעיר, נציגי מועצות התלמידים של בתי הספר החקלאי, ממלכתי דתי 'אלישבע' ובית חינוך דמוקרטי 'שבילים' ע"ש מנחם בגין.

מועצת הנוער החדשה נבחרה בחודש נובמבר האחרון ובין נושאי התפקידים- שנהב יו"ר המועצה, שחף, סגן יו"ר המועצה, מאיה, מבקרת המועצה, אלדה הדוברת וסימון המזכ"ל.  לצד ראש המועצה לקחו חלק במפגש מנהלת אגף החינוך, אילנה זגול, מנהלת מחלקת נוער וקהילה באגף, ג'ודי בנר יחד עם רכז הנוער, דוד גולן אשר מלווים את פעילות הנוער ומועצת הנוער בישוב.

נציגי מועצת הנוער שיתפו את ראש המועצה והנוכחים בסוגיות המעסיקות ומטרידות את בני הנוער ואשר נוגעות לשגרת חייהם של הצעירים. בני הנוער מהתיכון הדמוקרטי שאלו על תכנית בינוי לבית הספר ונענו כי התכנית אושרה במשרד החינוך. עוד ביקשו התלמידים תוספת קווי אוטובוס, וקידום התחבורה הציבורית בישוב, נושא אותו מובילה ראש המועצה בשבועות האחרונים באמצעות ועדה התחבורה שהקימה ובפגישות מקצועיות עם נציגי משרד התחבורה וחברות האוטובוסים.

בשורה חשובה שעלתה במפגש וזכתה לתגובות נלהבות היא נכונות ראש המועצה לקדם הקמת עסק שיופעל על ידי בני הנוער בשטח הישוב. פרי יגור סיפרה שהחלום להקים עסק דוגמת בית קפה/אחר לטובת בני הנוער בישוב מלווה אותה בשנים האחרונות והיא מתכוונת לקדם זאת .

כחלק מתפיסה הדוגלת בשקיפות, בהנחלת ערכי מנהיגות לבני הנוער ובהצבת צרכי כל קבוצות התושבים במרכז- מצעירים ועד ותיקים הזמינה ראש המועצה את בני הנוער לבחור נציגים מטעמם שייקחו חלק פעיל בוועדות המועצה. בני הנוער הוזמנו להשתתף בוועדת תחבורה, וועדת תרבות, אירועים וספורט, פורום חינוך יישובי ועוד ולייצג את עמדות וצרכי בני הנוער בישוב.

בהמשך המפגש חברי המועצה הצעירים והנמרצים שתפו את הנוכחים בפרויקטים היפים שיזמו כחלק מפעילותם לשנה הקרובה. בין הפרויקטים הבולטים- סיוע בהתנדבות לארגון והפקת אירועי בר מצווה בת מצווה  למי שידו אינה משגת . התלמידים נרתמים לגייס ללא תמורה אנשי מקצוע להפקה, צילום, ביגוד כדי לאפשר חגיגה מכובדת לבני ובנות מצווה אשר צריכים וישמחו לקבלת התמיכה.

ראש המועצה, הגר פרי יגור : " הנוער שלנו איכותי, מעורב וערכי. שמחתי לראות שמועצת הנוער מייצגת ומשקפת נאמנה  את כלל הקהילה המקומית, חברים בה נציגי כלל תנועות הנוער בישוב ומועצות הנוער הבית ספריות. פעילותם יחד כקבוצה אחת מגובשת ונמרצת מעוררת גאווה והשראה. הנציגים הצעירים ישולבו בועדות המועצה על מנת לוודא שקולם נשמע , שכן אחרי הכול עלינו לדאוג לדורות הבאים ואך טבעי ומתבקש שנשתף אותם בהחלטות הנוגעות להם ולעתידם. "

מנהלת אגף החינוך, אילנה זגול: "! למועצת הנוער תפקיד חשוב במרקם החינוכי והקהילתי. מועצת הנוער מותירה חותם, יוזמת ומובילה את בני הנוער בישוב. הצלחתה של מועצת הנוער מבטאת חינוך למנהיגות  וללקיחת אחריות אישית וקהילתית. יש לנו נוער נהדר והדבר ניכר בהיערכותם למפגש, בהשתתפותם ולאופן בו התנהלו במפגש לכל אורכו. יישר כוח."

מנהלת מחלקת נוער וקהילה, ג'ודי בנר, ציינה: "מועצת הנוער היישובית פועלת לכל אורך השנה לקידום מענה עבור צרכי בני הנוער בישוב ולהגברת מעורבותם בקהילה. בני הנוער מובילים את הטקסים היישובים, את עיר הנוער והילדים בחודשי הקיץ ומקדמים פרויקטים רבים המשקפים מנהיגות ותפיסת עולם ערכית מרשימה. המפגש היה מצוין, מרחיב אופקים, ניתן ביטוי  נרחב לצעירים והם הרגישו כי יש להם מקום וכתובת לכל הנושאים המטרידים אותם. יש לנו נוער נפלא! אני גאה בהם. "

ראש המועצה, פרי יגור הוסיפה וסכמה: " השיח עם בני הנוער חשוב ביותר.  מפגש זה הוא ראשון מבין מספר מפגשים שיערכו לאורך השנה ואני ממש מצפה למפגש הבא."

IMG-20190108-WA0039

IMG-20190108-WA0034