בפרדס חנה כרכור מחפשים את הפריים המושלם שמציג את הטבע המקומי במלוא הדרו- תחרות צילומי הטבע יוצאת לדרך

התמונות הזוכות יוצגו בתערוכה במסגרת אירוע המטמון הירוק שתקיים המועצה בפורים ואף חלק מהן יועלו על שילוט חוצות

תחרות צילומי הטבע של פרדס חנה כרכור יוצאת לדרך

במועצה מחפשים את הפריים המושלם שמציג את הטבע המקומי במלוא יופיו

בט"ו בשבט בשבוע האחרון הכריזה המועצה על תחרות צילומי הטבע של הישוב. התושבים הוזמנו לשלוח צילומי טבע המתעדים נופים מקומיים, את הצומח והחי  ובעיקר את מרחבי הטבע המיוחדים של פרדס חנה כרכור כיום.

עד כה נשלחו עשרות תמונות מרשימות לדף הפייסבוק של המועצה ובהן מוצגים שדות פתוחים, צילומי תקריב של צמחיה מקומית וטבע מקומי. חלק גדול מהתמונות מאופיין בצבעוניות עזה המשקפת את תחילתה של עונת הפריחה בישוב ובארץ.

בתום שלב איסוף הצילומים המועצה תעלה את כל התמונות כאלבום  בדף המועצה. התמונות שתקבלנה  את מספר הלייקים הגבוה ביותר תוכרזנה כזוכות בתחרות.

התמונות שיבחרו יודפסו ויוצגו במסגרת תערוכה ייעודית באירוע השיא של פעילות הטבע העירוני שמקיימת המועצה מידי שנה בשושן פורים, 'המטמון הירוק'.  אירוע 'המטמון הירוק' הינו פעילות אתגרית למשפחות בטבע הכוללת כתבי חידה וניווט בין אתרי טבע בישוב. הפעילות תתקיים השנה ב-22.3.19 בסימן 90 שנה לפרדס חנה ו-50 שנה לאיחוד המושבות. את הפעילות מובילים אגף חינוך ומחלקת איכות סביבה  בשיתוף המתנ"ס, בית ראשונים והחברה להגנת הטבע.

כמו כן, חלק מהתמונות הזוכות אף יוצגו בהמשך בשילוט חוצות ענק ברחבי הישוב.

ראש המועצה, הגר פרי יגור, אשר  אף היא מצלמת להנאתה מפעם לפעם את הטבע המקומי , מסרה: " אני מזמינה את כל התושבים לצאת לטבע, לגלות את פינות החמד ולתעד את הטבע המקומי במלוא הדרו ויופיו. בתחרות הזו המשלבת טבע ויצירה הרווח הוא של כולנו. אני עצמי עוצרת מידי פעם ויוצאת לצלם את מרחבי הטבע היפים, מרחבים שבכוונתי לשמר ולטפח. השנה אירוע 'המטמון הירוק' יערך בסימן 50 שנה לאיחוד המושבות ויום ההולדת ה-90 לפרדס חנה והוא יציג את פני הישוב היום בהיבט של סביבה ירוקה וטבע עירוני, כמובן בשילוב היסטוריה מקומית. "

ניתן להעביר תמונות באמצעות הודעה פרטית לדף הפייסבוק של המועצה או לכתובת המייל: info2@pardes-hanna-karkur.muni.il

תמונות ניתן להעביר עד ל-3.3.19 מועד סגירת ההרשמה.

26961825_10156059015462888_4058758916989382769_o

20180405_095330_HDR