החזון שהביא את האליפות !

קבוצת הרובוטיקה של בית החינוך הדמוקרטי ע"ש מנחם בגין 'שבילים' זכתה בפרס האליפות בתחרות המחוזית של FIRST   על תכנון ובניית הרובוט- 'חזון'  . השלב הבא-האליפות הארצית

קבוצת הרובוטיקה של שכבת ט' בבית החינוך הדמוקרטי ע"ש מנחם בגין 'שבילים' זכתה בתחרות המחוזית של First בפרס האליפות. קבלת פרס האליפות משמעותה הכרה בקבוצה כקבוצה הטובה בתחרות ב-3 הפרמטרים המרכזיים- חקר, רובוט וערכים. זכייתם השבוע מובילה אותם להתמודדות בתחרות הארצית שתערך בסוף החודש.

הפרס היוקרתי הוענק להם על תכנונו, הרכבתו ובנינתו של הרובוט 'חזון' אשר נועד לשמש את משלחת ההתיישבות בכוכב מאדים בשנת  2035 .נקודת הפתיחה לפרויקט הטכנולוגי המורכב הייתה זיהוי בעיה אנושית אתה יאלצו להתמודד המתיישבים העתידיים בחלל ולהציע לה פתרון טכנולוגי הולם. האתגר אתו בחרו להתמודד ולו סיפקו מענה באמצעות הרובוט החדשני- חשיפה לקרינה בחלל.

בתהליך העבודה הארוך והיסודי נפגשו התלמידים עם אנשי מחקר מובילים בתחומי הפיזיקה, אסטרונומיה ורובוטיקה  . הודות למחקר היסודי לעבודת הצוות, לערכים שבאו לידי ביטוי בתהליך העבודה וליכולות הגבוהות של הרובוט קיבלה הקבוצה את פרס האליפות הנחשב.

רותי שמרון מנהלת בית הספר מספרת על תהליך מרשים שהתלמידים עוברים יחד. הקבוצה החלה את דרכה המשותפת כבר בכיתה ד' ותהליך הלמידה מתקיים בשעות הלימודים ואף בשעות אחר הצהריים והערב כחלק משגרת יומם. במסגרת הפרויקט הקהילתי-ערכי התלמידים אף מתנדבים בקהילה.

יום למחרת  הזכייה הפתיעה ראש המועצה הגר פרי יגור את התלמידים והגיעה לברך אותם אישית על ההישג. ראש המועצה קיבלה הסבר מקיף על הרובוט המשוכלל .

ראש המועצה, הגר פרי יגור:" ברכות חמות לחברי הקבוצה על ההישג ועל הדרך המשותפת שהובילה אותם לצמרת הקבוצות בתחרות. שמחתי והתרגשתי לפגוש את חברי הקבוצה ולהתרשם מהרובוט 'חזון' שמשקף חזון קבוצתי ולא פחות חשוב את יישומו המוצלח.  אתם אלופים אמתיים!  ציינה ראש המועצה בפני התלמידים "ואנחנו גאים בכם ומאמינים בכם" . !." ברכות גם למנטורית הקבוצה טל טרם, למנהלת בית הספר לצוות בית הספר ולהורים התומכים בילדיהם לכל אורך הדרך. בהצלחה בשלב האליפות הארצית המתקרב שיערך בסוף החודש !" מסרה ראש המועצה.

הרשות המקומית עובדת בשותפות מלאה עם בית הספר בתכנית זו , במסגרת זו מקצה הרשות משאבים לקידום התכנית בהיבטיה השונים.

עוד לדברי פרי יגור: " בכוונתי לבחון הרחבת ההשקעה במקצועות הטכנולוגיים במערכת החינוך בישוב כחלק מתפיסה הרואה בקידום חקר וחשיבה מדעית וטכנולוגית ככלי פדגוגי מהמעלה הראשונה. מן הראוי כי בתי ספר רבים ככל הניתן במערכת החינוך שלנו ייהנו מההזדמנות וההתמודדות החשובה הכרוכה בלמידה טכנולוגית. "

מנהלת אגף החינוך במועצה, אילנה זגול: "זכייה זו  היא גאווה גדולה לתלמידים, למשפחותיהם לבית הספר ולמערכת החינוך.   זהו הישג פורץ דרך המעיד על ההשקעה הגבוהה והראויה להערכה של התלמידים ושל הצוות החינוכי, יכולותיהם הגבוהות  והתגייסותם למטרה אחת. לעידוד בני הנוער לעסוק במדע וטכנולוגיה ערך מוסף רב הוא- תורם לגילוי סקרנות, לפיתוח פתרונות יצירתיים, להשתתפות בתהליכי חקר מדעי, להתמודדות עם אתגרים מעשיים, להתנסות בטכנולוגיות חדשניות, לעבודת צוות ועוד.  אני שמחה לראות את התהליך המרשים שעברה הקבוצה לאורך השנים, התגבשותה והצלחתה בתחרויות. יישר כוח למנהלת למדריכה המקצועית ולצוות החינוכי על ליווי התלמידים בתהליך המשמעותי. מאחלת להם הצלחה רבה בשלב האליפות הארצית. עלו והצליחו והגשימו את חזונכם. "

IMG-20190130-WA0008

IMG-20190130-WA0010