חיילים שהוכרו כחיילים בודדים בזמן שירותם גם לאחר שחרורם

יוזמה מחממת לב של מרכז הצעירים הפרדס בשיתוף האגף לשירותי רווחה וקהילה

ליווי חיילים שהוכרו כחיילים בודדים בזמן שירותם גם לאחר שחרורם

אחד היעדים שהוצב בפרויקט- איתור משפחות מאמצות בישוב עבור החיילים המשוחררים עד פסח הקרוב

אחד הפרויקטים היפים אשר נרקמים בישוב בשבועות האחרונים הוא תכנית מקיפה לליווי חיילים שהוכרו כחיילים בודדים בזמן שירותם הצבאי, גם לאחר שחרורם. מנתונים לא רשמיים של מרכז הצעירים 'הפרדס' עולה כי כיום בפרדס חנה כרכור מתגוררים עשרות חיילים אשר הוכרו ולוו בעת שירותם הצבאי כחיילים בודדים ועם שחרורם נותרו ללא הכוונה וסיוע.

החיילים הללו זוכים בשנות השירות הצבאי לסיוע מקיף ונרחב המהווה גב קיומי וכלכלי עבורם. עם יציאתם לחיים האזרחיים הם נותרים ללא מענה וללא היכרות עם הזכויות הרבות אותן הם יכולים לממש כחיילים בודדים גם לאחר השחרור.

מרכז הצעירים 'הפרדס' יחד עם האגף לשירותי רווחה וקהילה גיבשו מענה מקיף לקבוצה זו. במסגרת הפרויקט מנסים במרכז ובאגף לאתר מספר רב ככל הניתן של חיילים משוחררים-בודדים ולעדכן אותם בפעילות שנבנתה עבורם. במסגרת הפרויקט יוצעו לחיילים הללו מפגשים נעימים ובלתי- פורמאליים בהם יוצגו בפניהם תכניות ייחודיות ואת הזכויות העומדות לרשותם- הנחות ברישום ללימודים, סיוע בשכר דירה, הכשרות מקצועיות ועוד.

אחד היעדים המרכזיים הנוספים אשר הציבו במועצה במסגרת הפרויקט הוא גיוס משפחות אשר יאמצו את החיילים המשוחררים הללו ,יארחו אותם בשבתות, חגים ויהוו כתובת נוספת עבורם בישוב.

מועד המפגש הראשון לחיילים ייערך ב-25.2.19 – המפגש יתקיים כשיחה בלתי פורמאלית ויוצע בה כיבוד קל למשתתפים.

מנהל המרכז לצעירים 'הפרדס', עמית חזן, ציין:" לצד הפרויקטים הרבים הפעילים במרכז, רבים מהם לחיילים משוחררים,  אנו פועלים כל העת להרחבת המענים הניתנים במסגרת המרכז, פרויקט זה הוא דוגמה מצוינת לכך. הפרויקט נולד מתוך זיהוי קבוצת צעירים אשר לעיתים מתפספסת ואשר אינה קיבלה עד כה מענה ראוי-חיילים משוחררים בודדים. כעת, בסדרת המפגשים בכוונתנו לבסס פעילות ארוכת טווח גם לקבוצת צעירים זו."

מנהלת האגף לשירותי רווחה וקהילה, תמי בר ששת: " שיתוף הפעולה עם מרכז הצעירים 'הפרדס' מאפשר לנו להרחיב את פעילותנו למען קבוצות אוכלוסייה נוספות. מרכז מיצוי זכויות הפועל במסגרת האגף מתמקד בריכוז מידע על זכויותיהם של תושבים במגוון נושאים. מסירת המידע החשוב לחיילים והליווי המקצועי שאנו יכולים לספק מהווים כלי חשוב שיאפשר לחיילים לקדם ולשפר את איכות חייהם. "

ראש המועצה, הגר פרי יגור, ציינה: " זהו יוזמה נפלאה שממחישה את עוצמת החיבוק של החברה הישראלית והקהילה המקומית. בפרויקט זה אנו משלבים כוחות- משפחות מהישוב לצד גיוס משאבים מהרשויות באמצעות מיצוי זכויות כדי להביא למענה מקיף  עבור חיילים הללו. האפיק המרכזי בו אנו מתמקדים בשלב זה הוא איתורם של החיילים כדי לספק להם את המידע ולהוות גורם מתווך ומתכלל עבורם גם בהמשך הדרך.  "

משפחות אשר מעוניינות לארח חיילים משוחררים בודדים מוזמנות לפנות לאיילת ממרכז הצעירים- 053-7370656

חיילים בודדים

חייל/ת בודד/ת  משוחרר/ת השתחררתם? בואו אלינו!

סדרת מפגשים שתפורים עליכם! תוכניות ייחודיות, מלגות, הנחות ברישום ללימודים, סיוע בשכ"ד, עבודה וחיי קהילה! שני 25.2 בשעה 18:00

ללא עלות, בהרשמה מראש! מרכז הצעירים רחוב כורש 7 | F הפרדס מרכז הצעירים פרדס חנה כרכור איילת  - 053-7370656

*שהוגדרו במהלך שירותם כחיילים בודדים | הפרדס מעניק שירותי ייעוץ והכוונה לצעירים בגילאי 18-35 | ט.ל.ח

12 שנות לימוד-01 (2)

הפרדס מרכז הצעירים בשיתוף תיכון חקלאי: השלמת 12 שנות לימוד *התכנית ללא עלות וכוללת ספרי לימוד!

הבוגרים יקבלו תעודת גמר תיכונית הפותחת דלתות להמשך לימודים, הכשרות מקצועיות והרחבת אפשרויות תעסוקה

מרץ 2019 הפתיחה מותנית במספר הנרשמים * יגבו דמי רישום אשר יוחזרו לבוגרי התכנית בהצלחה (בהתאם לתנאי התכנית)

לפרטים 077-5524074 ובקישור שבפוסט