מליאת מועצת פרדס חנה כרכור אישרה את צו הארנונה לשנת 2019

מליאת מועצת פרדס חנה כרכור אישרה את צו הארנונה לשנת 2019

אושרה העלאה של 2% לכל הסיווגים( הכוללת 0.32% העלאה אוטומטית ותוספת 1.68% העלאה חריגה)

ההעלאה בת 1.68%  כרוכה  באישור שרי הפנים והאוצר

ביום חמישי האחרון, 21.2.19,  אישרה מליאת מועצת פרדס חנה כרכור את צו הארנונה לשנת 2019. במסגרת זו אושרה על ידי המליאה העלאה של 2% בארנונה לכל הסיווגים.

צו הארנונה לשנה זו כולל העלאה אוטומטית על פי הנחיות משרד הפנים בשיעור של כ-0.32% , זאת בהתאם לנוסחה של משרד הפנים. העלאה זו (.0.32%) עודכנה בחשבונות הארנונה שנשלחו זה מכבר לבתי התושבים. בנוסף, ביקשה המועצה העלאה נוספת (חריגה) של 1.68% המותנית בקבלת אישור שרי הפנים והאוצר. העלאה זו , אם תאושר, תוחל רטרואקטיבית מתחילת 2019.

נוסחת ההעלאה האוטומטית המוכתבת על ידי משרד הפנים נקבעת בהתאם לעלייה בשכר הציבורי ולעליית המדד.  כמו כן, יצוין כי תעריף הארנונה לתעשייה ומלאכה של פרדס חנה כרכור נמוך מזה הנורמטיבי  המפורסם על ידי משרד הפנים (המחושב ביחס לישובים בעלי מאפיינים סוציואקונומיים ופריפריאליים דומים).

ראש המועצה, הגר פרי יגור : " מליאת המועצה ביום חמישי האחרון אישרה את צו הארנונה וכן את תכנית הפיתוח לשנה זו. ההעלאה האוטומטית בצו הארנונה הינה בהתאם לעליית המדד והעלאת השכר במגזר הציבורי. תוספת של 1.68% נועדה לשמש לשיפור השירות לתושב בכל תחומי פעילות הרשות, תוספת זו הינה חלק קטן בהשקעה הנדרשת לטובת הרחבת סל השירותים לתושב. המסגרת התקציבית שאושרה עבור תכנית הפיתוח עומדת על כ-100 מיליון ₪ והיא כוללת פרויקטים רבים והכרחיים לטווח הקצר והמידי ובוודאי בהסתכלות קדימה. בהתאם לכך, אחד היעדים המרכזיים העומדים לפנינו הוא חיזוק עצמאותו הכלכלית של הישוב, זאת  באמצעות קידום תכניות לפיתוח התיירות, שיתופי פעולה אזוריים פיתוח אזורי תעסוקה ומסחר מקומיים וכן מאבק לחלוקת הכנסות צודקת מאזור התעסוקה קיסריה. כל אלו לטווח הארוך יאפשרו בסיס כלכלי איתן לישוב ולהרחבת המשאבים הקיימים לפיתוחו ולצמיחתו בהתאם לאופי הישוב ולצרכיו ."

Infographic vector created by freepik - www.freepik.com" target="_blank">קרדיט תמונה