מועצת פרדס חנה כרכור מקדמת בנחישות את הטיפול בכביש דרך הים

מועצת פרדס חנה כרכור, מקדמת בנחישות את הטיפול בכביש דרך הים המסוכן

ראש המועצה, ד"ר אלדד בר כוכבא ציין :" לא ניתן יד להפקרתם של תושבי פרדס חנה כרכור. דרך הים הינו כביש בטיפול חברת נתיבי ישראל  וצריך שיוסדר בטיחותית. גם תאונה אחת היא תאונה אחת יותר מידי. אנו פונים למשרד התחבורה בדרישה לקדם לאלתר את הטיפול מול חברת נתיבי ישראל בדרך זו   . "

בשבוע האחרון שלח ראש המועצה, אלדד בר כוכבא, פניה לשר התחבורה, חבר הכנסת, ישראל כץ ובו דרישה להתערבותו המידית לקידום הטיפול הבטיחותי בדרך הים (651) מול חברת נתיבי ישראל.

דרך הים הינו כביש בטיפול חברת נתיבי ישראל אשר נחשב לאחד הכבישים המסוכנים והבעייתיים באזור. בכביש זה מתרחשות תאונות בתדירות גבוהה, אך עם זאת לא הוגדר ככביש אדום על ידי משרד התחבורה.

ראש המועצה מציין במכתבו : " מדובר בעורק תחבורה ראשי, חוצה יישוב, בו עוברים מידי יום אלפי כלי רכב לרבות משאיות וגררים."

כמו כן, מציין ראש המועצה "הדרך משרתת אלפי הולכי רגל, רוכבי אופניים ונהגי כלי רכב פרטיים בדרכם לתחנת הרכבת פרדס חנה -קיסריה. משתמשים אלו נחשפים מידי יום לסכנה בטיחותית קשה, שכן אין לאורך תוואי הדרך, לא מדרכות לא מעקות בטיחות ולא מעברי חצייה מוסדרים.".

מכתב זה מגיע לאחר התקדמות נוספת בקידום הטיפול בדרך הים, לאחרונה סוכם עם נציגי משרד התחבורה כי המועצה תגיש בקשה לתקצוב הסדרת צומת הפניה לרכבת וכן הקמת מעגל התנועה בצמתים- אורנים ורבי עקיבא לשנת 2018, וכן לבחון טיפול בבטיחות צומת הדרים. סוכם כי דרישות אלו יועלו על ידי משרד התחבורה מול חברת נתיבי ישראל.

ראש המועצה, אלדד בר כוכבא, ציין :" לא ניתן יד להפקרתם של תושבי פרדס חנה כרכור. דרך הים הינו כביש בטיפול חברת נתיבי ישראל  וצריך שיוסדר בטיחותית. גם תאונה אחת היא תאונה אחת יותר מידי. אנו פונים למשרד התחבורה בדרישה לקדם לאלתר את הטיפול מול חברת נתיבי ישראל בדרך זו   . " מסר בנושא זה ראש המועצה.

טיפול בכביש דרך הים