פרדס חנה כרכור ציינה השבוע את היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים

פורצים את מעגל האלימות! פרדס חנה כרכור ציינה השבוע את היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים

בבוקר יום שני השבוע, 25.11.19,  התכנסו עשרות משתתפים בהם מטפלים, אנשי מקצוע והציבור רחב  לציון היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים בפרדס חנה כרכור. היום הבינלאומי צוין באמצעות ביום עיון שערך האגף לשירותי רווחה וקהילה במרכז הקהילתי החדש בנווה פרדסים בנושא פריצת מעגל האלימות במשפחות והסוציאליזציה של הגבר במעגל האלימות.

בפתיחת הכנס ברכו- ראש המועצה, הגר פרי יגור, יו"ר ארגון מנהלי  הרווחה בארץ, מנהלת האגף לשירותי רווחה וקהילה, תמי בר ששת, מנהלת המרכז לשלום משפחה, עו"ס מיכל נחמיאס ויועצת ראש המועצה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, לימור אקהויז אשר גם הפיקה את יום העיון.

הכנס נערך בסימן הראייה הגברית וכלל תיעוד מצולם של ראיון בנפרד עם בני זוג אשר חוו את מעגל האלימות וטופלו בעבר במרכז לשלום המשפחה. בהמשך התקיים המופע 'שירת גברים' המציג את עולמם של גברים בדרך לפריצת מעגל האלימות. את המופע הוביל עו"ס תמיר אשמן המטפל בגברים אלימים, המספר על מסעו האישי כגבר, כמטפל וכאבא בליווי מוסיקלי של זיו גולנד ובשילוב שירה עם הקהל. במהלך יום העיון חילקו ארגון הסוראופטמיסטיות מטפחות כתומות למשתתפים, צבע המזוהה עם המאבק.

ביום העיון הציגה מנהלת האגף, תמי בר ששת נתונים מדאיגים על היקפה הנרחב של התופעה: "בישראל כלואים במעגל האלימות מאות אלפי נשים ילדים וגברים, מקצתם מטופלים במסגרות שונות. רק בשנה האחרונה יש עלייה של 24% בפניות למוקדי חירום, לקבלת עזרה. רק בשנת 2019 טופלו ב-113 מרכזים למניעה ולטיפול באלימות במשפחה, בהם עוסקים באבחון והערכת מסוכנות, בניית דרכי הגנה טיפול ושיקום במשפחות במעגל האלימות 10,337 אנשים בפריסה ארצית. בעשור האחרון נרצחו כ-200 נשים, רובן ע"י בני זוגן או אחד מבני המשפחה, בשליש מהמקרים הנשים התלוננו במשטרה לפני שנרצחו ולא זכו להגנה."

חתמה תמי בר ששת מנהלת האגף את דבריה בנימה אופטימית : "כעו"ס אנו מאמינים כי ניתן להיחלץ מהמעגל האלימות והפגיעה וכי ביכולתו של האדם לשנות את גורלו ואנו נמצאים כאן כדי לסייע לו."

ראש המועצה, הגר פרי יגור, ציינה:" מאמץ אדיר מושקע לאורך כל השנה בניסיון להעלאת מודעות לנושא החשוב, אנו בעיצומה של תקופת ה' me too שיצרה שיח חדש, דה לגיטימציה וסללה דרך למציאות חברתית חדשה המגדירה מחדש את גבולות המותר.  ועדיין על אף ההתגייסות הנרחבת של התקשורת, הרשויות, העמותות- אין בכך די. הרשימה הקשה של נשים שנרצחו בשנה האחרונה על ידי בני זוגם הולכת ומתארכת, משפחות בהן מעגל האלימות לא נפרץ, לא טופל, לא נעצר בזמן והמחיר כבד מנשוא. יום העיון שגיבש כאן צוות האגף לשירותי רווחה וקהילה במועצה, הוא צעד נוסף שלנו כרשות מקומית כדי להציף את מורכבותה של האלימות במשפחה ולהעניק לה זווית התבוננות אחרת. אני גאה על כך שאנו כרשות מקומית מהווים חלק חשוב במאבק ולא פחות חשוב בשמירה על כבודם, עצמאותם וחייהם של בני משפחה הנמצאים במעגל האלימות. הבחירה האמיצה להתמודד עם הנושא דווקא מהזווית הגברית משקפת עשייה מקצועית מעמיקה ופורצת דרך שאינה מסתפקת בשיח הקיים ומתמודדת עם הבעיה על פניה ורבדיה. "

"בהזדמנות זו אני מבקשת בהזדמנות זו להוסיף מילה קטנה וחמה  לעובדות ולעובדים הסוציאלים במרכז לשלום המשפחה באגף לשירותי רווחה וקהילה, אנשי טיפול שפועלים בצנעה, מאחורי הקלעים, הרחק מהתקשורת והבמות תוך שמירה על פרטיותם וכבודם של המטופלים ועושים זאת ברגישות רבה ובמסירות." אמרה ראש המועצה.

על רקע הנתונים שהוצגו  התמקד יום העיון בקריאה חשובה להביא לשיתוף פעולה ולמחויבות משותפת בין כל המשרדים והרשויות יחד עם החברה כולה כדי למנוע ולטפל בנגע האלימות.