פרדס חנה כרכור מודל להצלחה וללמידה גם בתחום החינוך!

השבוע ביקרה הנהלת החמ"ד במשרד החינוך במטרה להכיר מקרוב את מסגרות החינוך האנתרופוסופיות-דתיות הייחודיות בישוב

השבוע ביקרה הנהלת החמ"ד (חינוך ממלכתי דתי) במשרד החינוך ליום למידה בפרדס חנה כרכור המתמקד במסגרות ייחודיות בזרם הממלכתי-דתי.  הסיור התמקד בגני הילדים של רשת 'מעיין' , ר' יחיא גן 'ארז' וגן 'תפוז' וכיתות 'מעיין' בבית הספר 'ישורון' בישוב הנחשבים לייחודיים הודות לשילוב בין תפיסת עולם אנתרופוסופית לדתית במסגרות אלו. בסיור לקחו חלק- ראש מנהל חמ"ד-הגב' שוש נגר, מפקחי חמ"ד ארציים ואזוריים, מחמ"ד הגב' ירדנה אלון, המפקחת הארצית על גני הילדים בחמ"ד הגב' אסתר חטב, המפקחת על הגנים הגב' אילנה איפרגן, מנהל מחלקת גני ילדים במועצת פרדס חנה כרכור, מר אבי אוחיון והמדריכה הגב' דוריתי חזן.

החינוך האנתרופוסופי-דתי מתבסס על גישה חינוכית התפתחותית המכירה במכלול הכוחות הגלומים בנפש הילד מטבעו ואשר פועלת  יד ביד עם עקרונות וערכי החינוך הדתי. הגננות שמרית ניסן ולילך שוחט מרחיבות :" הגנים מעניקים סביבה ביתית חמה ועוטפת 'בית חינוך כמשפחה' המאפשר לילדים ללמוד 'בלב ובדעת' מתוך חיבור לקהילה, למידה פעילה המאפשרת צמיחה בשירה, בתנועה, בעשייה תוך יצירת שיתופי פעולה בין הגננות להורים."

במסגרת הסיור נפגשה הנהלת החמ"ד עם ראש המועצה, הגר פרי יגור אשר הציגה את יעדי החינוך של המועצה לשנים הקרובות בהתאם לתכנית האב האסטרטגית בתחום החינוך. מנהלת אגף החינוך, אילנה זגול פרשה במפגש את הישגי מערכת החינוך בישוב בדגש על הפעילות החינוכית-לימודית במסגרות החינוך של החמ"ד בישוב.

ראש המועצה, הגר פרי יגור ציינה : " שמחנו לארח את הנהלת החמ"ד כחלק מפעילות ולמידה משותפת ומשמעותית שנמשכת לכל אורך השנה. מערכת החינוך וכפועל יוצא מסגרות החינוך האיכותיות שלנו מהוות מודל להצלחה וללמידה בקנה מידה ארצי. מערכת החינוך היא תוצר וביטוי של הקהילה המקומית של הצרכים ושל המאפיינים הייחודיים לישוב. מגוון זרמי חינוך כמענה למגוון תפיסות עולם מתגבשים יחד למערכת אחת אותה אנו מובילים יחד עם משרד החינוך והורי הישוב . מסגרות החינוך של זרם 'מעיין' בישוב מתאפשרות צומחות ומצליחות בין השאר הודות לדרך הייחודית המשותפת עם ההורים, מסגרות שמשלבות באופן יוצא דופן חינוך היוצא מהקופסה שאינו נכנע לתכתיבים ולדפוסי עבר ומצליח לשלב את מכלול הצרכים- יהדות, אהבת הארץ הבנויים על בסיסה של תפיסת עולם אנתרופוסופית."

20200202_112307