יוצאים לדרך: אזור תעסוקה אילנות , עוגן כלכלי משמעותי לפרדס חנה כרכור!

הגר פרי יגור, ראש המועצה פרדס חנה כרכור : "אזור התעסוקה החדש יביא לחיזוק הבסיס הכלכלי למועצה ויספק מאות מקומות תעסוקה למשפחות תושבי המועצה".

במועצה המקומית פרדס חנה כרכור נערכים לקראת יציאה למכרז חברה מנהלת לתכנון וביצוע אזור תעסוקה "אילנות", כבר בשבועות הקרובים. כזכור, המועצה המקומית פרדס חנה - כרכור, יחד עם בעלי קרקע פרטיים, יזמו את התכנית. התכנית כולה תואמת את תכנית המתאר החדשה של פרדס חנה - כרכור בכל הנוגע לקביעת ייעודי הקרקע ועקרונות התכנית שנקבעו. התכנית אף אושרה למתן תוקף לפני מספר חודשים בוועדה המחוזית לתכנון ובניה.

אזור התעסוקה מתוכנן בשטח כולל של 250 דונמים ויכלול כ- 300 אלף מטר רבוע לבניה, כאשר התעסוקה במתחם תהיה תעסוקה עתירת ידע ,ירוקה ומקיימת. כחלק מכך, לא יותרו שימושים העלולים ליצור מטרדי רעש או מטרדים סביבתיים אחרים שיש בהם בכדי לפגוע באיכות חייהם של תושבי שכונות המגורים הסמוכות או דיירי מוסדות ציבור הממוקמים באזור התעסוקה או בסמוך לו. אזור התעסוקה יחובר לתשתית התחבורה הארצית, בסמוך לתחנת הרכבת פרדס חנה –כרכור, כביש החוף, כביש 4, ומספר דקות נסיעה מכביש 6.

קידום אזור התעסוקה "אילנות" הוא חלק אסטרטגי מהותי לשנים הבאות ומצטרף לראייה רחבה, ששמה במוקד, פיתוח עוגנים כלכליים לטובת המושבה. כחלק מכך, הוקם צוות כלכלי בראשות ראש המועצה, הגר פרי יגור, מ"מ ראש המועצה יואב קעטבי וחברי המועצה עוה"ד אביעד סיני ואורי פרץ, מנכ"ל המועצה, גזברית המועצה, מהנדס המועצה, יועץ חיצוני יחד עם כלל הגורמים המקצועיים הרלוונטיים. תפקיד הצוות ליצור לשנים הבאות עוגנים כלכליים מניביים לחיזוק איתנותה הכלכלית של הרשות באופן שיגדיל את סך ההשקעה של המועצה ברווחת תושביה.

בתוך כך, מ"מ ראש המועצה יואב קטעבי וחבר המליאה אביעד סיני נפגשו לאחרונה עם ראש עיריית ירושלים לשעבר, חה"כ ניר ברקת על מנת ללמוד מניסיונו בנושא ובמקביל הם נערכים עם מהנדס המועצה לקדם תכנית ביוני ותכנון מפורט של כלל התשתיות במתחם.

כבר עתה נרשמים ביקושים רבים הודות לכך שהאזור צמוד לתחנת הרכבת בפרדס חנה ובסמיכות לפארק התעשייה קיסריה. בשונה מאזור התעסוקה קיסריה הקרקע של אזור תעסוקה אילנות הינו בבעלות פרטית ומהווה יתרון משמעותי ליזמים ובעלי חברות המעוניינים להקים בית קבע לחברותיהם. 10% משטח התכנית יוקצה לטובת זכויות מסחר ושירותים נלווים.

מ"מ ראש המועצה, יואב קעטבי: אזור התעסוקה יביא לחיזוק הכלכלי המקומי והאזורי כאחד. מדובר בפרויקט דגל ממנו ייהנו התושבים והעסקים".

חבר המועצה, עו"ד אביעד סיני : "אזור התעסוקה הינו יעד אסטרטגי בפיתוח פרדס חנה כרכור, מדובר בבשורה לתושבים ולעסקים במושבה, אזור התעסוקה יהיה עוגן משמעותי לשנים הבאות".

20200218_091307