נערכים לעונת היתושים

המועצה המקומית פרדס חנה כרכור מבצעת מגוון פעולות על מנת לצמצם את מפגעי היתושים ברחבי המושבה ביניהם ניטור ומיפוי שטחים עם פוטנציאל למפגע.

המועצה המקומית פרדס חנה כרכור נערכת לעונת היתושים. תושבי המושבה מתבקשים גם הם להצטרף למאמץ המועצה ולפעול בשטח הפרטי שלהם לצמצום המפגע, בין השאר ביבוש מקורות מים הנסתרים מהעין, כגון עציצים, ניקוז מזגנים ועוד. הפעולות שהמועצה מבצעת בימים אלו, כוללות ניטור שטחים נרחבים של תעלות ניקוז, בריכות שחיה, פרטיות וציבוריות, מתקני מים, בתי עלמין  ועוד, בהם יש חשש להתהוות בתי גידול ליתושים וליצירת מפגעים.

רוב הנטל הינו במציאת מקורות מים שאינם גלויים לעין ואינם עבירים לצורך טיפול מקצועי ומים עומדים שמצטברים במהלך החורף, בהרים ובוואדיות וטרם התייבשו.

ברגע הימצאות מקורות מים מוסתרים מהעין, המקור מטופל במידית. מדיניות המועצה המקומית פרדס חנה כרכור היא ירוקה לחלוטין ואנו נמנעים מלבצע הדברות בחומרים כימיים באוויר שעלולים לסכן את בריאות הציבור ולפגוע בסביבה. כחלק מכך נערכת המועצה במתן פתרונות באמצעים ידידותיים לסביבה.

אהוד קורבסקי, מנהל אגף שפ"ע במועצה מציין השבוע כי "אנו במועצה רואים חשיבות רבה לרווחתם של התושבים במניעת מפגעים ומטרדים ובמקביל אנו עושים רבות למען שימור הסביבה ונמנעים מהדברות כימיות רחבות שיפגעו בקרקע בחי ובצומח. אנו מבקשים מציבור התושבים שלנו להיות ערניים ולקחת חלק בהתמודדות שלנו להסרת מפגעים מקומיים ולדאוג ליבוש מקורות מים עומדים".