שירות חדש! לכידת נחשים בשטח הפרטי בחינם

בהחלטת ראש המועצה הגר פרי יגור מעתה לכידת נחשים בשטח הפרטי יהיה באחריות טיפול המועצה והשירות יינתן בחינם! נתקלתם בנחש חייגו בכל שעה למוקד 106

לראשונה במועצה המקומית פרדס חנה כרכור, לכידת נחשים בשטח הפרטי תהייה מעתה באחריות טיפול המועצה- השירות יינתן בחינם, בכל יום בשבוע ובכל שעה. בעבר השרות ניתן רק במרחב הציבורי. בתוך כך מציינת השבוע הגר פרי יגור כי נעשה תיקון היסטורי בנושא, לדבריה אף תושב או תושבת אינם מגדלים להנאתם בחצר ביתם נחשי צפע או כל נחש אחר. הנחשים מגיעים מהמרחב הציבורי ומהשטחים הפתוחים, לכן אין זה הוגן כי עלות לכידת הנחשים תהיה על התושבים, ציינה פרי יגור בדבריה".

האגף שיהיה אמון על לכידת הנחשים, אגף שפ"ע, הלכידה מתבצעת ע"י לוכד מוסמך ובהתאם לנהלי הבטיחות והנחיות הגופים המוסמכים. אגף שפ"ע מציין השבוע כי מזג האוויר השרבי גורם לנחשים לצאת ממקומות המסתור שלהם,  אך צמצום מפגעים עשוי למנוע ביקור נחשים בחצר הבית, יש להקפיד על הניקיון, לסדר את החצר, לסלק גרוטאות, לנכש עשבים ולפנות אשפה וגזם.

כיצד להימנע מהכשת נחש
נחשי ארצנו ניזונים בעיקר ממכרסמים, אלא שתכונת החולדות להתקרב לטריטוריה של בני האדם בחיפושים אחר מקורות מזון, גורמת לציידי החולדות (הנחשים), לחפש טרפם במקרים מסוימים אפילו בבתינו. על כן ישנה חשיבות יתרה לנקוט פעולות כך שביתכם לא יהווה אטרקציה למכרסמים מחד ולצמצם עד כמה שניתן את מקומות המסתור שעשויים לשמש את הנחשים מאידך. צמצום מפגעים עשוי למנוע ביקור נחשים בחצר הבית, יש להקפיד על הניקיון, לסדר את החצר, לסלק גרוטאות, לנכש עשבים ולפנות אשפה וגזם. בכל אופן מומלץ תמיד לנועל נעליים, לא ללכת יחפים על מצעי דשא, או עשב גבוהים. הימנעו מהפיכת אבנים, החדרת הידיים לגומות וגומחות בטבע ובחצר ביתכם.

במידה ומזהים נחש
יש לנהוג באיפוק ולא לעשות תנועות פתאומיות וחדות, נחש המרגיש מאוים יתקוף וינסה להכיש ועל כן יש להימנע מתנועות שיפחידו את הנחש. להתרחק לאט ובזהירות. בכל אופן אין לנסות לתפוס את הנחש או לגעת בו. חייגו למוקד 106 ולוכד מוסמך מטעם המועצה ידאג להגיע וללכוד את הנחש.

הכשת נחש

במקרה של הכשה יש לפנות את הנפגע במהירות האפשרית לבית חולים . יש להרגיע את הנפגע, שכן לחץ מוביל לדפיקות מואצות ולעלייה בלחץ הדם ואלה מאיצים את התפשטות ארס הנחש בגוף האדם. יש לוודא שהנפגע יבצע פעילות מינימאלית, במידה וקיימת אפשרות יש לקבע את האזור המוכש. יש להשקות את הנפגע במים למניעת התייבשות. בשום פנים ואופן אל תנסו למצוץ את הארס או לחתוך את אזור ההכשה. נסו לזכור את מראה הנחש: צבעו, גודלו, סימנים על גופו ועוד, זאת על מנת שיסייע במתן קבלת הטיפול.