יוצאים לדרך עם יחידת שיטור עירוני

סך ההשקעה בהקמת השיטור העירוני ובכניסה לתוכנית 'עיר ללא אלימות' כ-2.1 מיליון ₪ .כבר בשבועות הקרובים תחל היחידה לפעול בכוח משלב של 14 פקחים ושוטרים.

ראש המועצה, הגר פרי יגור: "כוח השיטור העירוני יגביר את הביטחון האישי ויספק מענה מהיר ויעיל למגוון תרחישים! ".

השבוע הונחו שני מבנים בתחנת משטרת פרדס חנה כרכור עבור יחידת השיטור העירוני המוקמת בימים אלו. היחידה תחל לפעול כבר בשבועות הקרובים. יחידת השיטור העירוני תכלול בשלב ראשון איוש של 7 פקחים ו- 7 שוטרים שיפעלו ככוח משלב. בסוף תהליך ההקמה צפויים לפעול תחת יחידת השיטור העירוני כ- 10 שוטרים ועוד 10 פקחים.

תוספת השוטרים והפקחים הינה כוח אדם משמעותי נוסף שנועד לתגבר את הנוכחות בשטח, את הסיורים היזומים ואת הפעילות ובכך לצמצם פגיעה בסדר הציבורי ובחוק ולהגביר את בטחון התושבים ברחבי המושבה.

לצד הסדרת יחידת השיטור העירוני וכחלק מתפיסה רחבה לחיזוק הביטחון במשובה, המועצה נערכת להצבת מצלמות במקומות אסטרטגיים ביישוב שיחוברו למוקד רואה, כך שהמוקדן יצפה במתרחש במרחב הציבורי ויוכל לשלוח כוח סיור בעת הצורך.

השיטור העירוני הינו חלק אחד, מסך השקעה נרחבת ותפיסתה של המועצה להגברת בטחון התושבים. בתוך כך, ציינה ראש המועצה, הגר פרי יגור כי בטחון אישי הוא שירות ראשון במעלה אותו מחויבת המועצה להעניק לתושביה. כוח השיטור העירוני יאפשר יותר שוטרים ויותר פקחים בשטח בהיקפים ההולמים ישוב בן כ-47 אלף תושבים. אנחנו סוגרים פערים של שנים בתחום הביטחון ציינה יגור בדבריה. כל זאת ועוד ציינה כי המועצה לא עוצרת פה! היעד הבא הוא הקמת מרכז חירום והצלה (שיכלול: משטרה, מד"א וכיבוי אש) יישובי שישרת נאמנה ישוב בסדר גודל שלנו.