נחנך "מרכז אופיר למוזיקה ותרבות" לזכרו של בן המושבה ד"ר אופיר היקרי- סימון ז"ל שנהרג בתאונת דרכים.

ראש המועצה, הגר פרי יגור : "גאה במשפחה על הקמת המרכז שינציח את ד"ר אופיר היקרי- סימון בן המושבה ויקנה לבני הנוער שלנו הזדמנויות לימוד מוזיקאליות איכותיות. אופיר היה חבר ילדות ובן זוג בלהקת הורה פרדס חנה כרכור. תמיד אזכור אותו בצניעותו, בחיוך הכובש, בנועם

השבוע נחנך "מרכז אופיר" לזכרו של ד"ר אופיר היקרי- סימון ז"ל בן המושבה פרדס חנה כרכור.

המרכז הוקם במימון המשפחה וגיוס המונים, במרכז הנוער בני ברית, הסמוך לבית הספר מרחבים שבפרדס חנה (רחוב פדויים 6).

ד"ר אופיר היקרי - סימון (41) היה רופא כירורג ביחידה לכירורגיית חזה בבית החולים 'קפלן'. אופיר נהרג בשנת 2018 בתאונת דרכים קטלנית בדרכו לבית החולים כאשר משאית פגעה באופנוע עליו הוא רכב.  אופיר הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים.

אופיר גדל והתחנך בכרכור, למד בחקלאי פרדס חנה, רקד ב- "הורה פרדס חנה כרכור", בשירותו הצבאי שירת כחובש קרבי ומפקד בגדוד "שמשון" ובמילואים כקצין רפואה ופלה"ק 205 "אופיר".  אופיר אהב לנגן ולשיר ומכאן החיבור הגדול בתרומת משפחתו למרכז המוסיקה. מנגינת חייו של אופיר תשמע לעד.

מרכז המוזיקה והתרבות כולל חדר חזרות מאובזר ואולפן הקלטות להרכבי מוזיקה שישמש את מגוון הגילאים. לצד זאת המרכז ישמש כמקום לימוד לכלי נגינה בכלים שונים, פיתוח קול, עיבוד, הפקה והלחנה וישמש בין השאר כמרכז המכשיר הרכבים מקצועיים לטקסים ביישוב והופעות ארציות.

אימו של אופיר ז"ל, רחל היקרי: "אני מודה לראש המועצה, הגר פרי יגור, לג'ודי מנהלת מחלקת הנוער, לאבי אמיתי וליאור ולכל מי שלקח חלק בהקמת המרכז. ממש קרוב  לכאן נמצא האמפי, המקום בו התאמן ורקד אופיר בהנאה רבה בנעוריו בהורה פרדס חנה לא הרחק נמצא בית הספר החקלאי בו למד במגמה הספורטיבית ובו  רכש חברים אהובים רבים אשר מלווים את המשפחה עד היום אופיר ניגן ושר ואנחנו בטוחים שזה היה משמח אותו מאוד לדעת שהוא חלק מהמרכז שהוקם. אנחנו אסירי תודה על ארבעים ואחת שנות חייו שזכינו להנות ממנו , אנחנו מודים לאל על המשפחה הנפלאה; דנה , הילי אורי גבע ורפאל , שהעניק לנו ואשר נותנת משמעות לחיינו  אנחנו מודים לאל על קובי וחן אחיו של אופיראנחנו משפחת היקרי/ היקרי סימון   מודים לכולם על תרומתם ומרגישים  ברי מזל  על ההזדמנות שניתנה לנו להנציח את יקירנו במרכז "אופיר" .

ג'ודי בנר, מנהלת מחלקת הנוער : "מרכז אופיר לתרבות ומוזיקה , פרויקט משמח מאוד לבני הנוער, אך לא נשכח שהשמחה מהולה בעצב. מתוך העצב של המשפחה היקרה ששכלה את בנה הם בחרו להנציח את שמו של בנם בנתינה גדולה לבני הנוער/ דור המוזיקאים הצעיר. אנו בתנופה של פיתוח המרכז , לעוד פרויקטים מוזיקאליים, כמו מוזיקה דיגיטלית, פרויקט " מקורוק" , לימודי די ג'יי עם הסמכה ונשלב תאטרון. תודה ענקית למשפחה היקרה שבזכותה בני הנוער זכו בחדר חזרות אקוסטי ומאובזר ואולפן הקלטות.