השבוע נפגש ראש מועצת פרדס חנה כרכור, עו"ד, ד"ר אלדד בר כוכבא עם מנהל המחוז במשרד להגנת הסביבה, שלמה כץ וצוותו

במסגרת הפגישה נסקרו פעילויות איכות הסביבה בישוב והוחלט על העמקת שיתוף הפעולה בין הרשות למשרד השבוע נערכה פגישת היכרות בין ראש המועצה, עו"ד, ד"ר, אלדד בר כוכבא לבין מנהל המחוז במשרד להגנת הסביבה וצוותו

השבוע נפגש ראש המועצה, עו"ד ד"ר, אלדד בר כוכבא עם מנהל המחוז במשרד להגנת הסביבה שלמה כץ וצוותו

השבוע נערכה פגישת היכרות בין ראש המועצה, עו"ד, ד"ר, אלדד בר כוכבא לבין מנהל המחוז במשרד להגנת הסביבה וצוותו. עוד השתתפו בפגישה  גזבר ומזכיר המועצה, רן גלר, ומנהל מחלקת איכות סביבה פיקוח ואכיפה, אייל שני.

בפגישה הועלו נושאים בתחומי התכנון הסביבתי, הפרדת פסולת ומיחזןר , טבע עירוני זיהום אוויר וקרינה ומפגעים אזוריים. ראש המועצה שמע סקירה מקיפה בעניינים אלו מצוות המשרד והדגיש את החשיבות בשיתופי הפעולה לקידום הנושאים הסביבתיים  הניצבים בראש סדרי העדיפויות של המועצה.

במסגרת הפגישה אף הציגה הרשות את מכלול הפרויקטים אותם היא מקדמת בתחומי איכות הסביבה , סביבה ירוקה וקיימות ואת מדיניות הרשות בנושא.

מנהל המחוז ציין כי במועצה נעשות פעולות רבות לקידום התחום וכי הרשות נחשבת לאחת המובילות במחוז בתחום. בתום הפגישה הוחלט  כי צוותי המקצוע של המשרד להגנת הסביבה יחד עם הצוות המקצועי במועצה יעמיקו את שיתוף הפעולה בפעילויות הקיימות ויבחנו בחיוב יוזמות חדשות בפעילות השוטפת ובתכנון העתידי.

ראש המועצה, אלדד בר כוכבא ציין כי :" תחום איכות הסביבה צועד יד ביד עם איכות החיים בישוב. הוא נוגע בחיי היום יום של כולנו- אוויר נקי לנשימה, סביבה ירוקה ונקייה, טיפול נכון ויסודי בפסולת, התייעלות אנרגטית והרחקת מזהמים העלולים לסכן את בריאותנו. הפגישה עם מנהל המחוז שלמה כץ ועם צוותו אפשרה לנו להציג את הפעולות הרבות והפעילויות הרבות שאנו מבצעים בישוב כחלק מהמדיניות הירוקה ולבחון דרכים להעמקת שיתוף הפעולה והתמיכה של המשרד בפעילות זו. בהתאם לכך, אני רואה משקל רב בעשייה הירוקה במושבה ובמעורבות התושבים בעשייה , ובכוונתי להביא מדיניות זו לידי יישום בשטח."

גזבר ומזכיר המועצה, רן גלר הוסיף כי :" העשייה בתחום איכות הסביבה בישוב הולכת צומחת ומתפתחת משנה לשנה. המגמה והמדיניות כיום היא להמשיך ולהרחיבה. חשוב להזכיר כי פעילות הרשות כוללת  בין השאר מעורבות במאבקים אזוריים רבים ובהם כעת המאבק להרחקת אסדות הגז. שיתוף הפעולה הפורה והחשוב עם הרשויות ובהם המשרד להגנת הסביבה הוא זה המאפשר לנו להמשיך ולהטמיע את נושא איכות הסביבה בכל הכוח בישוב ואני מאמין כי פגישה זו והעמקת הקשר תסייע במימוש היעדים המשותפים העומדים בפנינו."

ראש מחלקת איכות סביבה, פיקוח ואכיפה, אייל שני מסר: " הודות לשיתוף הפעולה עם המשרד להגנת הסביבה ועם מנהל המחוז וצוותו הרשות נהנית מתמיכה מקצועית ותקציבית לביצוע פרויקטים רבים בתחומי המיחזור, התכנון הסביבתי, טבע עירוני ועוד. אנו מעניקים חשיבות רבה גם לתחום ההסברה ולהטמעת התכנים במוסדות החינוך בישוב. אחד הפרויקטים המרכזיים במסגרת זו הוא "בשביל פרדס חנה כרכור" בו לוקחים חלק תלמידים רבים מכל הישוב ואירוע השיא לפרויקט ייערך עוד כחודש בשני למרץ. זו הזדמנות להגיע ולהיחשף לאוצרות הטבע הנפלאים שהינם חלק מהמושבה הנפלאה שלנו ועליהם אנו שומרים."

IMG-20180128-WA0009

IMG-20180128-WA0004