פרדס חנה כרכור מסכמת שנה עתירת אירועים

אך הדובדבן שבקצפת עוד לפנינו:

פסטיבל "טוב ברחוב" חוזר גם השנה.

שריינו ביומנים- 19.10.17  !

תשע"ז עומדת להסתיים ובמועצה ובוועדת אירועים מסכמים שנה עתירת אירועים קהילתיים, תרבותיים ומלאי תוכן במושבה. אירועים רבים התקיימו יחד עם מתנ"ס פרדס חנה כרכור ועם מנהלת התרבות במתנ"ס וכן בהובלת אגפי ומחלקות המועצה. גם השנה ניתן דגש לאופייה הייחודי הקהילתי של המושבה. ואירועים רבים הוקדשו למשפחות ולילדים, להעצמה נשית ולחיזוק המודעות לערכי קיימות ואיכות הסביבה.

סביב החגים קיימה המועצה יחד עם מתנ"ס פרדס חנה כרכור הצגות ומופעים – בפורים עלתה ההצגה "ענן על מקל" ונערך הפנינג ומופעי אקרובטיקה של קרקס... בוואדי תנועת הצופים ארגנה את הפורימון המסורתי, ובערב נערך באווירה פורימית ומשעשעת המופע "פיאות קדושות". בט"ו בשבט לצד שלל יוזמות קהילתיות ברחבי הישוב נערך במתנ"ס  ערב "סיפורים מבית אבא" עם גולן אזולאי שזכה להיענות גבוהה של תושבים רבים.  בחודש מרץ אף ציינו את יום האישה הבינלאומי באירוע רב משתתפות "נשים משנות מציאות" .

כשבועיים לפני פסח התקיים אירוע "בתים פתוחים " של אמני פרדס חנה כרכור שהפך עם השנים למסורת מקומית אליה מגיעים מבקרים מכל רחבי הארץ. את המימונה חגגנו במושבה עם התזמורת האנדלוסית המשובחת. מופע שמשלב מזרח ומערב בחגיגה רב גונית אחת.

עבור חובבי המוסיקה ארחנו השנה ברחבת המועצה את התכנית "שישי שמח" של ערוץ 24. הגיעו למושבה אמנים רבים בהם אלון דה לוקו וסגיב כהן המקומי לעשות שמח במושבה ולארגן לכל המשתתפים בקהל קבלת שבת תוססת ומוסיקלית שאחריה אי אפשר שלא להתחיל את סופשבוע עם חיוך. וכדי להזכיר לכולנו שהחיים שלנו באמת תותים, הבאנו יחד עם מפעל הפיס בתחילת החודש את האמן- יוצר המצליח חנן בן ארי. למעלה מ-1,000 איש התכנסו באנדרטת הנח"ל למופע נשמה משובח של בן ארי המקומי.

לצד השמחה, הושקעה מחשבה רבה בטקסי ימי הזיכרון של שנה זו. כבכל שנה הובילו את טקסי יום הזיכרון לשואה ולגבורה וטקס יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה בני הנוער בישוב. השנה לראשונה בטקס יום הזיכרון לחללי צה"ל אף לקחו חלק עובדי המועצה. את ערב ההוקרה לפצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה שנערך בחודש נובמבר הובילו באופן מכובד וראוי תנועת הנוער "בני עקיבא" ונציגים מהגרעין התורני.

חגיגות יום העצמאות הורחבו גם השנה ונפתחו באירוע עצמאות לגני הילדים בישוב, חני נחמיאס עלתה לבמה מול אלפי ילדים והוריהם לבושים כחול לבן ונושאים דגלים באירוע שהוקדש לקלאסיקות ילדות ישראליות אהובות  . ערב יום העצמאות עצמו הביא אלפי תושבים ללב המושבה כאשר בבמה המרכזית הופיעו  גלית גיאת, אמיר דדון ואמן הראפ טונה וכוחות מקומיים- הדודאים, הורה פרדס חנה ורקדני ורקדניות סטודיו "אלמנט".

עם תום שנת הלימודים מחלקת הנוער היישובית הובילה את אירועי הקיץ לצעירים עם עיר הילדים והנוער הנודדת בין הגינות והפארקים בישוב, מופעים מגוונים, בילויים והפעלות לכל אורך חודשי יולי-אוגוסט. עבור ילדי הגיל הרך השלימו את התמונה מחלקת איכות הסביבה עם ההפעלות הירוקות בימי חמישי בגינות הציבוריות שזכו אף הן להיענות גבוהה ומרכז הצעירים "הפרדס" עם "מרצה על הבר" לצעירים.

אך הדובדבן שבקצפת עוד לפנינו והוא ייערך כשבוע לאחר החגים ב-19 באוקטובר .פסטיבל "טוב ברחוב" הסוחף חוזר לשנה נוספת של הפתעות, יופי, אמנות ואווירה שאין כמוה בשום מקום אחר. החג ש"אחרי החגים" עוד לפנינו. פרטים נוספים בקרוב.

ראש המועצה, חיים געש, ציין כי  "המושבה שלנו היא לפני הכול הקהילה המקומית, האנשים הרבים שלוקחים חלק פעיל ביצירת החיבורים הנפלאים פה, בסובלנות החברתית וברצון לשמור על שותפות חברתית ועל הלב הפועם של הקהילה. האירועים לכל אורך השנה כללו צמחו ועיצבו את הקהילה המקומית, וזאת לבד מהווה ערך מוסף חסר תחליף עבור כולנו. בגיבוש התכנית השנתית אנו חושבים על כלל הקבוצות בקהילה- משפחות עם ילדים בגיל הרך, בני נוער, צעירים, גמלאים ועושים מאמץ כי האירועים יהלמו את תחומי העניין והצרכים של כלל הישוב. " געש הוסיף "תודה לחברת המועצה ויו"ר ועדת אירועים רינה רונן על פעילותה החשובה הנעשית בהתנדבות ולגזבר ומזכיר המועצה, רן גלר, למנהלת המתנ"ס, קולט ריימונד, למנהלת התרבות, ענת אלקבץ ולכל מי שלקח ולוקח חלק בארגון האירועים ובהצלחתם. אני מאחל לכולם שנה טובה ונפלאה שנת אחדות, חדוות עשייה וצמיחה. "

יו"ר ועדת אירועים, חברת המועצה, רינה רונן, מסרה כי  :"האירועים שנערכו השנה היו רבים ומגוונים אנחנו חותמים את שנת תשע"ז בתחושת סיפוק ועם מרץ רב למימוש האתגרים לשנת תשע"ח. אני מבקשת להודות לכל מי שהיה שותף בארגון האירועים והוצאתם לפועל, רבים מהם מתנדבים, על המאמץ והזמן שהושקעו למען הקהילה. תודה מקרב לב למנהלת התרבות במתנ"ס, ענת אלקבץ על השותפות בארגון אירועים רבים, על המסירות ועל היצירתיות. תודה לתנועות הנוער ולמועצת הנוער על המעורבות והאחריות ועל תרומתם לאירועים כה רבים. גאווה גדולה לכולנו. אנו עובדים כעת על גיבוש תכנית לתשע"ח שתהווה המשך ישיר וראוי להישגים היפים של השנה החולפת. שנה טובה לכולם."

IMG-20170904-WA0033 (1)
IMG-20170904-WA0041