שירות חדש ומציל חיים לגילוי מוקדם של סרטן השד לנשות פרדס חנה כרכור והאזור נולד הודות לשיתוף פעולה שבין המועצה המקומית פרדס חנה כרכור לקופת חולים כללית.

כחלק משיתוף הפעולה צוות המרפאה של קופת כללית פרדס חנה כרכור דואג לזמן נשים בגיל 50 עד 74 מבטחות כללית, ליום בדיקות מיוחד, שנערך בתחנת ממוגרפיה ניידת, הממוקמת בסמוך לבניין המועצה.

בתוך כך ציינה השבוע, ראש המועצה הגר פרי יגור כי היא מודה לצוות "כללית", על שיתוף הפעולה הבריאותי שנרקם לטובת נשות פרדס חנה כרכור והאזור כולו. מדובר בשירות מציל חיים, ועתה הוא מונגש לנשות המועצה ליד הבית, ציינה יגור בדבריה.

בדיקת ממוגרפיה היא צילום רנטגן של השד. זו בדיקה לא פולשנית המשתמשת בקרני רנטגן במינון נמוך כדי ליצור תמונות של רקמת השד. ממוגרפיה משמשת גם לבדיקת סקר כדי לאבחן סרטן שד בשלב המוקדם שלו, לפני שניתן למשש גוש בבדיקת שד. בישראל קיימת תכנית סקר לגילוי מוקדם של סרטן השד באמצעות ממוגרפיה, ובמסגרתה מוצע לכל הנשים בנות 74-50 לעבור בדיקת ממוגרפיה פעם בשנתיים.

מרפאות כללית מזמנת כ- 95 נשים לבדיקות ביום פעילות אחד, וקוראת לכולן לבצע את הבדיקה בהתאם לזימון שיקבלו. פעילות זאת מתקיימת בזכות שיתוף פעולה של כללית עם המועצה המקומית  פרדס חנה כרכור.

בדיקת ממוגרפיה מתבצעות רק לזכאיות ועפ"י תיאום תור מראש.  מבוטחות  הכללית המעוניינות להיבדק צריכות לבדוק זכאויות אצל הרופא המטפל ולקבל הפנייה בהתאם.

התחנה תהיה זמינה במועצה ובתאום תור מראש דרך מוקדי כללית בתאריך הבאים:

10/3 , 12/5 , 26/5

IMG-20200211-WA0005