חודש האישה הבינלאומי בפרדס חנה כרכור בסימן "הכל את יכולה"

אירוע מרכזי מתוך שלל האירועים לציון חודש האישה הבינלאומי יתקיים במרכז אמנויות הבמה ויכלול הפנינג ספורטיבי לנשים ונערות והרצאה מעוררת השראה של מורן סמואל, ספורטאית פראלימפית.

בהרצאתה המרתקת מורן מספרת על השיקום והתמודדות עם שינוי, על המעבר מלהיות ספורטאית "רגילה" לספורטאית בעלת מגבלה גופנית, על הכישלון וההצלחה, על התגברות ועל החיים בכלל. "בהנחה שקושי הוא עניין פרטי ולא ניתן להשוות בין התמודדויות שונות של אנשים שונים, מטרת ההרצאה היא לאפשר נקודת הסתכלות חדשה על הקשיים בחיינו ואיך בסופו של דבר הכוח לנצח ניצחונות קטנים נמצא אצל כל אחד מאתנו. בתהליך של שיקום, קשה לשים את האצבע על כל הניצחונות הקטנים אבל מבינים בברור שהדרך, לעיתים, חשובה יותר מהתוצאה".

מורן סמואל ספורטאית ושחקנית כדורסל מגיל צעיר , מצאה את עצמה בוקר אחד בגיל 24 משותקת מגובה החזה ומטה. אחרי שנים שהבן הייתה כדורסלנית מקצועית, בליגת העל ובנבחרת ישראל הצעירות, היא נאלצה להתמודד עם מציאות חדשה. מורן לא ויתרה ואחרי שיקום בבית לוינשטיין, סיימה בהצלחה לימודים גבוהים ובהדרגה חזרה להיות שוב הספורטאית שתמיד חלמה להיות.

כיום מורן היא מדלסטית הארד מהמשחקים הפראלימפים בריו 2016 ואלופת העולם של 2015 בענף חתירה בסירה. היא שחקנית כדורסל כסאות גלגלים מובילה בקבוצת הגברים של בית הלוחם תל אביב, איתה זכתה באליפויות וגביעי מדינה רבים לאורך השנים. וכן כיהנה כקפטן נבחרת ישראל של הנשים. ביום העצמאות ה- 71 למדינת ישראל מורן הדליקה משואה לציון ניצחון הרוח! במקצועה מורן פזיותרפיסטית התפתחותית ובעלת תואר שני בחינוך והתפתחות בגיל הרך.

בתוך כך ציינה השבוע ראש המועצה, הגר פרי יגור כי כלל האירועים השנה הם בסימן 'הכל את יכולה' כאשר האירוע המרכזי בסוף החודש יציע את הספורט כאלטרנטיבה להישגיות נשית ולמסוגלות שאינה תלויה לא במגדר לא במוצא ולא בגיל.

לכו על החלומות שלכן בכל הכוח ובכל גיל רצוי לעשות זאת גם עם קצת הומור.

תודה לארגוני הנשים בישוב, לתמי בר ששת מנהלת אגף קהילה ורווחה ותודה מיוחדת

ללימור אקהויז מנהלת היחידה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי תפקיד שהיא ממלאת לצד תפקידה כמנהלת יחידת ההתנדבות על ההפקה ועל ריכוז האירועים. הפעילות של היחידה לקידום מעמד האישה לא מסתכמת באירועי חודש מרץ אלא נערכת לכל אורך השנה במוסדות החינוך ובקהילה. השנה לראשונה הקמנו וחנכנו את פורום הנשים היישובי שלנו, כ -30 נשים מעורבות פעילות ומעוררות השראה שיובילו פרויקטים למען הקהילה שצמחו מתוך העין הנשית .

שלל אירועים לרגל ציון חודש האישה הבינלאומי ברחבי במושבה יתקיימו עד תחילת חודש אפריל. למידע נוסף היכנסו לאתר המועצה או לדף הפייסבוק של המועצה.

מורן סמואל