ראש המועצה המקומית פרדס חנה כרכור, הגר פרי יגור : "המועצה תמשיך לתמוך כספית בתנועות הנוער וביתר שאת כעת."

ראש המועצה, הגר פרי יגור, יזמה דיון חרום עם כל תנועת הנוער במושבה בשל הקיצוץ התקציבי והטלת הגבלות מצד המדינה על פעילות תנועות הנוער בחודשי הקיץ. נציגי תנועות הנוער הציגו במהלך הדיון את הקשיים איתם הם מתמודדים בשל החלטת הממשלה , לרבות הפסקת פעילות בחודשי הקיץ.

ראש המועצה ציינה כי המועצה תמשיך לתמוך כספית בתנועות וביתר שאת כעת, על מנת לסייע להם לצלוח את המשבר הנוכחי. כל זאת ועוד סוכם כי מחלקת הנוער באגף החינוך תגבש תכנית רשותית לאיגום משאבים ותכלול פעילויות הקיץ עם תנועות וארגוני הנוער.

בנוסף עדכנה ראש המועצה כי נעשתה זה מכבר פנייה לשרים ונעשית פעילות של המועצה המקומית פרדס חנה כרכור יחד עם השלטון המקומי על מנת לצלוח את המשבר ולהביא לסיומו.

במועצה המקומית פרדס חנה כרכור לוקחים כ-3000 בני/ות נוער חלק פעיל בפעילות תנועות הנוער.

נועה מלכוב, ראש שבט אלון צופי פרדס חנה-כרכור: "ביטול פעילות הקיץ בתנועת הצופים בכלל ושבט אלון בפרדס חנה-כרכור בפרט שקול להפקרת הילדים והנוער. להוסיף על זה, קיצוץ תקציב תנועות הנוער ע"י הממשלה מעמיד את המשך פעילות תנועות הנוער בסכנה ממשיתמפעלי הקיץ, קורסי ההדרכה וההכשרות ועוד... כל זה עומד מלכת, וכך גם הספק לגבי פתיחת שנת הפעילות הבאה בספטמבר הקרוב.

אנו מברכים ומודים על היוזמה של ראש המועצה לכנס לדיון חירום את נציגי כל התנועות ביישוב לחשיבה משותפת ולהביע תמיכה במאבק של כולנו לאפשר לילדים ולנוער המשך פעילות תחת עמידה בכל הנהלים וההנחיות ולהמשיך לייצר עבורם מסגרת חינוכית וערכית כפי שהם ראויים לקבל".