רגע לפני תחילת שנת הלימודים, ראש המועצה, הנהלת המועצה, צוות המועצה, הנהלת בית הספר והנהגת ההורים חנכו את מבני בית הספר שדות החדשים בהשקעה של כ- 5 מיליון ₪. הפרויקט כלל בינוי של שני אגפי לימודים חדשים שנבנו מעל קומות קיימות וכוללים 6 כיתות אם, חדרי ספח, ממ"דים, אזורי לימוד, חדר מורים, הכנת פיר מעלית ועוד. סה"כ נבנו כ- 800 מטרים של חללי לימוד המותאמים לרוח וצביון בית הספר. בנוסף בוצעו פיתוח ושדרוג חצר בית הספר הקיים, כך למשל הוסדר מסלול ריצה, גינון, הסדרת ריצוף חוץ ושבילי גישה.

ביה"ס 'שדות', בכרכור – בי"ס המחנך ליזמות הוקם לפני 7 שנים במתווה קהילתי ומונה כיום כ- 500 תלמידים. בי"ס שדות חרט על דגלו ייחודיות בתחום היזמות: להטמיע תרבות יזמית של תפיסה וחשיבה יזמית. מקום שיש בו התפתחות ומימוש, מוטיבציה ללמידה, אוטונומיה, פרואקטיביות. מקום שבו חוויית הלמידה היא ייחודית, שמתנהג אחרת בחוויית הלמידה שלו ובסביבת הלמידה.

הגר פרי יגור, ראש המועצה: " מרגש לחנוך בית חינוך נוסף לטובת תלמידי המושבה שלנו. ציינתי בעבר כי חינוך זה לא רק פדגוגיה חדשנית, חינוך זה גם החלק הפיזי: מבנה ביה"ס, חלל כיתות הלימוד, חצר ביה"ס, בינוי מוסדות חינוך חדשים ועוד. הכלים הפיזיים מאפשרים לתלמידים שלנו להתפתח ולצמוח. אנחנו לא עוצרים כאן, השנה ניכנס לעבודות תשתית ובינוי ב- 5 מוסדות נוספים ואנו עמלים מול משרד החינוך על היעדים הבאים לצמצום הפערים הפיזיים במערכת החינוך שלנו".

אילנה זגול, מנהלת אגף החינוך: "מברכת את מנהלת ביה"ס והצוות החינוכי לרגל חנוכת האגף החדש בביה"ס שנבנה לרווחת התלמידים והמורים. מרחבי הלמידה שנוספו לביה"ס מייצגים הלימה בין מרחבים פיזיים לבין תפיסה פדגוגית שתאפשר למידה אחרת ופדגוגיה חדשנית ותספק תנאים מיטביים ללמידה. מאחלת לכולם שנת לימודים מוצלחת, מהנה, מעניינת ובריאה".

טלמור קלוס, מנהלת ביה"ס: "קהילת בית הספר מאושרת ושמחה לפתוח את שנת הלימודים עם כיתות חדשות ומרווחות. הכיתות צוידו בריהוט שיאפשר מענה ללמידה מגוונת וחדשנית. צלחנו שנה של בניה במהלך שנת הלימודים, לא מובן מאליו. תודה גדולה למועצה המקומית על השקעה בלתי נלאית והבנת הצרכים של בית הספר. תודה על שיתוף פעולה הדוק עם ההנהגה המוסדית והנהלת ביה"ס, שנה טובה לכולם".

20200831_083820

20200831_084739