מועצה מקומית פרדס חנה כרכור יוצאת במבצע ניקיון "תשרי בפתח". במסגרת המבצע מתוגבר מערך פינוי הגזם, המחזור והגרוטאות, פחי האשפה הביתיים ישטפו כולם, מתוגבר מערך טיאוט הכבישים, ונערכים ניקיונות בשטחים הציבוריים, גני המשחקים, רחבות בתי הכנסת ועוד.

המועצה נמצאת בימים אלו בשיא היערכותה לקראת מבצע ניקיון "תשרי בפתח" שהחל זה מכבר ויימשך עד ערב חג ראש השנה. במסגרת היערכות מוקדמת של אגף שפ"ע, נעשה מיפוי מקדים של צוות האגף במטרה למקד את פעולות הניקיון בצורה מיטבית ולהיערך לטיפול במפגעים מצטברים. בתוך כך, מתוגבר מערך פינוי הגזם והגרוטאות, פחי האשפה הביתיים ישטפו כולם, מתוגבר מערך טיאוט הכבישים ונערכים ניקיונות בשטחים הציבוריים, גני המשחקים ובתי הכנסת.

כזכור, החל מתאריך 1.9.2020 החל במועצה לפעול קבלן פינוי גזם וגרוטאות חדש. במהלך השישה ימים שלאחר תחילת עבודתו ובמסגרת מבצע הניקיון נאספו למעלה מ- 650 טון של גזם וגרוטאות. בתוך כך, ראש המועצה הגר פרי יגור הנחתה לתגבר את מערך משאיות איסוף הגזם, כך שמעתה יופעל מערך הפינוי ביישוב עם 4 משאיות באופן קבוע.

סגן ראש המועצה ומחזיק תיק שפ"ע, הרב יעקב צדקה, ציין השבוע ,"כחלק מהיערכות אגף שפ"ע לקראת חגי תשרי הבאים עלינו לטובה, תוגברו מספר העובדים בתחומי פינוי האשפה, המחזור והניקיון בכדי לספק מענה מקסימלי ומיטבי עבור התושבים שלנו. לצד מאמצי המועצה ואגף השפ"ע, אני פונה לתושבי היישוב לשתף פעולה ולשמור על ניקיון המרחב הציבורי ולהוציא אשפה ביום הקבוע ובמקומות המיועדים לכך. כך נוכל לשמור על המושבה נקייה לחגי תשרי שבפתח. בהזדמנות זו אני מבקש להודות לצוות עובדי אגף שפ"ע על מסירותם ופועלם בימים אלו. שנה טובה".

בתוך כך, ציין אהוד קוברסקי, מנהל אגף שפ"ע במועצה, כי "צוות האגף פועל בימים אלא במבצע ניקיונות רחב היקף. תושבים רבים בימים שלפני החג מתחדשים ומפנים מביתם חפצים ורהיטים ישנים והפסולת עלולה להיערם ברחובות ולהוות מטרד תברואתי, סביבתי וחזותי. אני פונה לתושבים להוציא גזם וגרוטאות בהתאם לימי האיסוף שמופיעים באתר המועצה. שימו לב כי בערבי החג (ראש השנה, כיפור, סוכות) כמו גם במהלכו ועד צאתו, לא תותר הוצאת גזם וגרוטאות. בנוסף בשל תגבור מערך פינוי האשפה הביתית, באופן חריג בערבי החג יחל קבלן האיסוף את עבודתו בשעה 5:00 בבוקר. מודה לתושבים על ההבנה ומבקש מתושבים שנתקלו במפגע לדווח למוקד 106 על מנת שנוכל לתת מענה מיטבי ולטפל במפגע לפני כניסת החג, ציין קוברסקי בדבריו".

20200907_094828