המועצה המקומית פרדס חנה כרכור נערכת במגוון פעולות לצמצום תופעת השימוש בנפצים הפוגעים בהלומי הקרב, מהווים פגיעה בסביבה ומסוכנים למשתמשים. נתקלתם במפגע נפצים- עדכנו במיידי את מוקד 106

רגע לפני חג הפורים, המועצה המקומית פרדס חנה כרכור יוצאת בקמפיין רשת ובהסברה בכלל מוסדות החינוך ובשילוב בני הנוער למיגור תופעת השימוש בנפצים.
מדיי שנה, סמוך לחג הפורים ילדים ובני נוער נפצעים משימוש בנפצים וחומרי נפץ מאולתרים. על פי נתוני "בטרם", בתקופת חג הפורים, נפצעים בני נוער פי שניים יותר משימוש בנפצים ובצעצועים מסוכנים אחרים בהשוואה לשאר ימות השנה. נוסף לזאת, השימוש בנפצים פוגע קשות בהלומי הקרב ומהווה מפגע סביבתי.
בתוך כך, השבוע וכחלק מהערכות המועצה לפורים תתקיים ישיבה במחלקת הפיקוח ובשיתוף גורמי משטרת ישראל והשיטור העירוני במטרה להיערך ולצמצם את השימוש בנפצים. תושבים הנתקלים במפגע נפצים מתבקשים לעדכן במיידי את מוקד 106 על מנת שהשיטור העירוני ומחלקת הפיקוח יוכלו להגיע ישירות לשטח, לבצע הסברה ולהחרים את הנפצים.
בהזדמנות זו, אנו קוראים להורים להיות ערניים ! לבצע הסברה גם בבית ולאסור על הילדים שימוש בנפצים, רק כך נעבור את פורים בשלום וברגישות קהילתית.

לא מנפצים את שמחת הפורים!